Img 20210526 120324 473

Ρωσόφιλος Μητροπολίτης Βιδινίου Δανιήλ: “Εκφράζω την λύπη μου για την απέλαση των Ρώσων κληρικών“

BG

Την λύπη του για την απέλαση των Κληρικών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας από την Βουλγαρία, εξέφρασε ο Ρωσόφιλος Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ μέσω του προσωπικού λογαριασμού στα κοινωνικά δίκτυα.

Η δήλωσή του συγκλόνισε και σκανδάλισε τη βουλγαρική κοινωνία. Η υποστήριξη ενός μητροπολίτη στους Ρώσους κατασκόπους είναι επαίσχυντη συμπεριφορά. Όμως ο Μητροπολίτης Δανιήλ μαζί με άλλους ρωσόφιλους μητροπολίτες της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι ικανοί για τέτοιες ενέργειες.

“Εκφράζω την λύπη μου για την εκδίωξη από την χώρα του επικεφαλής και δύο κληρικών του Αγίου Νικολάου στην Σόφια” – αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βούλγαρος Ιεράρχης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ αναφέρει ότι “στους σημερινούς ταραχώδεις πολιτικούς καιρούς, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι πολιτικές προκαταλήψεις, κόμματα, ιδεολογίες, πολιτικές συμμαχίες, συνασπισμοί θα περάσουν, όπως πολλά τέτοια έχουν περάσει ανεπιστρεπτί στην ιστορία της χώρας μας. Αυτό που μένει είναι η αλήθεια και η αγάπη του Χριστού που είναι η ελπίδα της σωτηρίας για όλους μας”.

“Η αγάπη του Χριστού αποτελεί επίσης θεμέλιο της εθνικής μας ασφάλειας. Εύχομαι ο Θεός να είναι βοηθός μας, στο μπερδεμένο από την αμαρτία κόσμο” – πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Βιδινίου.

Για την απέλαση των Ρώσων πρακτώρων με ράσα δείτε εδώ: