Seqrearwfgrnsrhhtergfead

Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας: 5 χρόνια απαγόρευσης εισόδου στη Βουλγαρία για τον Ρώσο Αρχιμανδρίτη Βασιανό Ζμέεφ

BGEN

Με εντολή του προέδρου της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (ДАНС), επιβλήθηκαν σε τρεις αλλοδαπούς υπηκόους τα υποχρεωτικά διοικητικά μέτρα της „απέλασης“, της „ανάκλησης του δικαιώματος διαμονής“ και της „απαγόρευσης εισόδου στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας“ για περίοδο 5 (πέντε) ετών:

– Н. З. – πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας,

– Е. П. – πολίτης της Λευκορωσίας,

– В. Б. – πολίτης της Λευκορωσίας.

Τα μέτρα επιβλήθηκαν σε σχέση με τις δραστηριότητές τους κατά της εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Συλλέχθηκαν στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες των προαναφερθέντων προσώπων που σχετίζονται με την εφαρμογή διαφόρων στοιχείων της υβριδικής στρατηγικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τον σκόπιμο επηρεασμό των κοινωνικοπολιτικών διεργασιών στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας υπέρ των ρωσικών γεωπολιτικών συμφερόντων.

Τα μέτρα που ελήφθησαν είναι σύμφωνα με τις εξουσίες του προέδρου της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφος 1 του νόμου για τους αλλοδαπούς στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας και για την εκπλήρωση των καθηκόντων του Οργανισμού, σύμφωνα με το άρθρο 4 του νόμου για τον κρατικό οργανισμό „Εθνική Ασφάλεια“.

Σύμφωνα με πηγές του Doxologia Infonews, τα αρχικά Н.З. σημαίνουν Николай Змеев (Νικολάι Ζμέεφ). Αυτό είναι το κοσμικό όνομα του Αρχιμανδρίτη Βασιανού Ζμέεφ, του προϊσταμένου του ρωσικού συγκροτήματος της Σόφιας, η απέλαση του οποίου ανακοινώθηκε σήμερα από τη Ρωσίδα πρέσβειρα στη Βουλγαρία Ελεονώρα Μιτροφάνοβα.

Μετάφραση στα ελληνικά: Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης