B9f081f30189c04b08cb256af6940c4c

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου στη Σόφια

BGENRO

Παρακολουθήστε σε επανάληψη από το Doxologia Infonews μέσω του Nova TV και BNT τη Θεία Λειτουργία και την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια το πρωί του Σαββάτου 16ης Μαρτίου 2024:

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Βάρνης και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης συλλειτουργούντων Αρχιερέων της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αφίχθη λίγο μετά τις 10 το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στη Σόφια, όπου προσκύνησε τη σορό του Μακαριστού Πατριάρχου Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου.

Στη συνέχεια τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Με τον Παναγιώτατο συγχοροστάτησαν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, αλλά και Αρχιερείς που εκπροσώπησαν άλλες Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Mετά το πέρας της Εξοδίου Ακολουθίας και με τη συνοδεία πομπής κλήρου και λαού, η σορός του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής όπου ενταφιάσθηκε.