χφνζγβδ

От фелацио в олтара на храма, на поход в защита на „традиционното християнско семейство“

Две шествия по улиците на София във вчерашния ден, 18 юни 2023. Едното е „Шествие за семейството“ – настроено срещу LGBTQ+, а другото – „София Прайд 2023“ – в подкрепа на LGBTQ+. (Вижте нашата публикация за „София Прайд 2023“.)

Начална точка на „Шествие за семейството“ беше площад „Света Неделя“. Участниците се събраха с мотива, че се чувствали „застрашени“ от така наречената „джендър пропаганда“.

„Не искам да изгубим семейството си, не искаме да изгубим ценностите си, които ни натрапват от Запада и не само“, казва Бонка, която е довела внучето си. Искала да го научи, че „има различни хора и всички трябва да се уважават“. „Ние не осъждаме никого, всеки си има свой живот и всеки трябва да си го живее и трябва да бъде доволен от живота и да се създават спомени“, казва тя.

В Княжеската градина вратите на „София Прайд“ бяха отворени по същото време. Със засилени мерки за сигурност. И там видяхме традиционни семейства, макар еднополови.

„Това е най-истинското и традиционно семейство, което мога да си представя. Ние празнуваме любовта, няма значение под каква форма“, казва майка, дошла на шествието с детето си.

Златка наскоро споделила на родителите си, че е с различна сексуална ориентация. Не получила подкрепа, но продължава да ги обича.

„Рано или късно ще свикнат с това. С тази мисъл. И ще ме приемат. Абсолютно всички“, смята тя.

А организаторите и на двете събития призовават хората да не бъдат агресивни.

„Важно е да се уважаваме, на първо място важно е да има диалог. Ако едната страна, както правят нашите противници – казва, че всяка опозиция срещу тях е език на омразата – това води до обществен разпад и в крайна сметка до насилие“, казва Кристиян Шкварек, организатор на „Шествие за семейството“.

Това обаче е в пълно противоречие с редовните агресивни изказвания на Шкварек срещу гей общността. След шествието на неговата група, той написа във Фейсбук: „Освен всичко това, при нас и крайната цел е добра, позитивна, правилна, докато при тях – буламач от сбърканите идеи на марксистите от 19-ти век, френските философи от 20-ти, и холивудските продуценти от 21-ви. Една безсмислена деконструкция на всичко, върху което тази прекрасна цивилизация, в която се намираме, е изградена.“

Симеон Василев, организатор на „София Прайд“ и председател на фондация „Глас“, обясни: „От другата страна постоянно наблюдаваме агресия, нападки, атаки, лъжи, фалшива информация – нищо такова не излиза от София Прайд като послание. Ние искаме да живеем достоен живот и искаме да имаме семейства“.

Полицейското присъствие в центъра на столицата бе засилено през целия ден.

Трябва да добавим, че „Поход за семейството“ се организира със съучастието на Пловдивска Митрополия, която плати за безплатен транспорт на своите свещеници и богомолци да отидат да протестират срещу гей общността. С пари, които са дадени и от хомосексуалисти, тъй като сред паството на Пловдивска Митрополия, има и представители на гей общността. Важно е Българската Православна Църква да не забравя, че заплатите на нейните духовници се изплащат от данъците и на хомосексуалисти сред българското общество, и на хора, които мразят БПЦ и не желаят да се черкуват в нейните храмове заради комунистическо-руската ѝ идеология и други проблеми в службата на нейните духовници. БПЦ обаче получава пари от техните данъци. И същевременно плюе по тях. Парите обаче явно нямат сексуална ориентация, не носят „греха на блудството“, и винаги са сладки.

На шествието бяха забелязани много православни духовници, включително едни, за които се знае, че са хомосексуалисти, имат паралелни гей връзки и същевременно са правили фелацио в олтарите на своите храмове в Пловдивска Митрополия, както и за други, за които се твърди, че са извършвали фелацио с непълнолетни ученици (педофилия) в олтара на храма в Пловдивската духовна семинария, според твърдения на самите вече завършили семинаристи, които желаят да останат в анонимност от страх за живота и здравето си. Разбира се това не пречи на клириците да отидат в София и да се представят за велики стожери на морала.

Всъщност, Иисус Христос – за Чийто живот и учение свещениците твърдят, че проповядват – е учил, че лицемерието е един от най-големите грехове. Да учиш хората на нещо, при положение, че вършиш точно обратното. И да ги съдиш за това, което те правят явно, а същевременно ти го правиш тайно. Припомняме, че Иисус Христос, за да разобличи лицемерите и да ги научи, че не трябва да съдят хората за грехове, които самите те извършват, според Библията, е написал на земята греховете на фарисеите, които са дошли при него с жена, за която твърдяли, че била хваната в „блудство“. Днес съвременни научни изследвания на библейския текст и история казват, че има голяма вероятност именно фарисеите да са били мъжете, с които жената е „блудствала“, съответно и те с нея.

Трябва да се отбележи, че немалка част от духовниците в Българската Православна Църква, както и във всяка една друга църква, са представители на гей общността, или по-конкретно – в повечето случаи прикрити хомосексуалисти. Има също така и много педофили, според служители на самите църкви. Много често се среща това, че духовници се обграждат с малки момчета, правят ги иподякони, подкупват ги със скъпи одежди, луксозен начин на живот, луксозни дрехи, обещания за кариера в Църквата, като същевремнно ги използват за секс играчки и по този начин задоволяват своите сексуални нужди, извършвайки прикрита педофилия. Този тайнствен развратен живот на някои духовници не им пречи публично да се представят за противници на еднополовите връзки, макар че много от тях реално са в еднополови връзки и си имат партньори – което дори демонстрират по време на богослужения чрез ласки, погледи, намеци, опипвания и други. Няма лошо един духовник да си има гей партньор, но е лошо когато същият духовник осъжда нещо, което самият той извършва и което е част от него. Неприемливо е да съдиш гей общността, когато самият ти си гей. Това е лицемерие и се осъжда от Иисус Христос.

Важно е да се отбележи, че инициативата „Шествие за семейството“ има открити хомофобски подбуди, които организаторите не могат да изразят чрез протест срещу хомосексуализма, а под прикритието на т.нар. „запазване на християнски ценности и против демографски колапс“.