52664859929 4d6cb13089 O

Пловдивска Митрополия на шествие срещу гей прайда в София

„Шествие за семейството“ ще се проведе в София на 17 юни 2023 г. като част от „Месец на семейството“. През 2022 г. беше сложено началото на международната инициатива.

Целта на мероприятието е да принуди държавата да започне ясна и конкретна политика по въпроса с „демографския колапс“, казват организаторите, които канят родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на „правата“ и „суверенитета“ на хетеросексуалното семейство.

Любопитното в случая е, че Пловдивска Митрополия, чрез Митрополитския Храм Света Марина в Пловдив, също се включва в акцията. По дърветата из целия Пловдив са налепени плакати, на които пише, че се организира безплатен транспорт до София за всички желаещи, който ще бъде платен от Пловдивска Митрополия.

В същия ден в София ще се проведе и „София Прайд“.

Това е поредната негативна инициатива на Пловдивска Митрополия, в ущърб на конкретна група от обществото – в случая LGBTQ+. Всъщност, инициативата е само показност, пиар и демонстрация за привличане на богомолци в храмовете от средите на националистите, тъй като през последните две-три години вярващите в храмовете в Пловдивска Митрополия драстично намаляха поради разочарование от начина на живот и служба на духовенството, което пък намали финансовите приходи на митрополията.

Трябва да се отбележи, че немалка част от духовниците в Българската Православна Църква, както и във всяка една друга църква, са представители на гей общността, или по-конкретно – в повечето случаи прикрити хомосексуалисти. Има също така и много педофили, според служители на самите църкви. Много често се среща това, че духовници се обграждат с малки момчета, правят ги иподякони, подкупват ги със скъпи одежди, луксозен начин на живот, луксозни дрехи, обещания за кариера в Църквата, като същевремнно ги използват за секс играчки и по този начин задоволяват своите сексуални нужди, извършвайки прикрита педофилия. Този тайнствен развратен живот на духовниците не им пречи публично да се представят за противници на еднополовите връзки, макар че много от тях реално са в еднополови връзки и си имат партньори – което дори демонстрират по време на богослужения чрез ласки, погледи, намеци, опипвания и други. Няма лошо един духовник да си има гей партньор, но е лошо когато същият духовник осъжда нещо, което самият той извършва и което е част от него. Неприемливо е да съдиш гей общността, когато самият ти си гей. Това е лицемерие и се осъжда от Иисус Христос.

Важно е да се отбележи, че инициативата „Шествие за семейството“ има открити хомофобски подбуди, които организаторите не могат да изразят чрез протест срещу хомосексуализма, а под прикритието на т.нар. „запазване на християнски ценности и против демографски колапс“.

Doxologia Infonews призовава вярващите в Пловдивска Митрополия да не посещават нейните храмове в знак на несъгласие с поведението на нейното духовенство и най-вече на Пловдивския Митрополит Николай, който може да плаща с парите на вярващи и мафиоти за своя личен лукс, но не може да плати за милосърдна дейност, да нахрани бедни хора, да направи приют за бездомни, да зарадва и подпомогне сираци, пострадали при бедствия, да организира научни и културни събития, и други – както правят други митрополити в БПЦ. За наша радост, има и други митрополити и клирици, които пък са добри примери.