Начало » Новини » Светът » В Богословската Школа в Бостън се формира антиваксърско студентско движение

В Богословската Школа в Бостън се формира антиваксърско студентско движение

In other languages: EL


Автор: Теодорос Калмукос
Превод: Йордан Гергиев

В Богословската Школа на Честния Кръст в Бостън се формира студентско движение срещу ваксинацията (антиваксърско движение), в което участват между петнадесет и двадесет студенти, които принадлежат към различни монастири в САЩ, но също така и към кръга от фундаменталисти (християно-талибани антиваксъри – Бел. прев.) в Гърция и Кипър, които отказват да се ваксинират.

Те се позовават на привидни здравни причини, за да избегнат поставянето на ваксината, като по този въпрос изглежда има участие и гръко-американски лекар, чиято специалност не са ваксините, който предоставя удостоверения за избягване на ваксинацията.

Според информация на «Ε.Κ.» тези ученици се насърчават от поне един преподавател клирик от Школата, който обикновено работи задкулисно, макар да има официално комюнике от ръководството на Школата, в което се посочва, че всички студенти, които ще се завърнат в Школата през идната академична година, през месец септември, като първокурсници или вече като студенти трябва задължително да бъдат ваксинирани.

«Εθνικός Κήρυξ» се свърза с президента на Богословската Школа Георгиос Кандонис, който е в Гърция, за да използва всички възможности за сътрудничество между академичните институции в Гърция и Богословската Школа на Честния Кръст. По този въпрос, той заяви, че „ние ще администрираме Школата за най-добрия интерес на Школата и на нашата Гръкоправославна Църква в Америка“, като заяви, че ще говори повече по въпроса идния понеделник.

Също така «Ε.Κ.» уведоми писмено Архиепископа на Америка г-н Елпидофор за проблема, който възникна в Школата и очаква изявление от негова страна. Запитването не беше отправено към момента на публикуването на тази статия.

Припомня се, че «Ε.Κ.» повдигна въпроса на 25 юни с коментар, озаглавен „Никой не е ваксиниран в Школата“, подчертавайки, че в Школата живеят няколко женени студенти с техните семейства и малките им деца, така че отговорността е още по-голяма.

Внимание! Въпросът е сериозен, не само относно необходимостта да се ваксинират всички студенти, но и какъв подбор студенти влизат и излизат от Школата, с какви умове са, какво е тяхното минало, защото е добре известна позната мъдрост за свещеници: „неудачници в живота… служители на Всевишния!“.

Източник: Εθνικός Κήρυξ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal