2024 03 07 16 08 51

Строителят на храмове и родолюбец Стефан Колев за Епископ Иеротей: Примерен духовник, който заслужава доверие

Известният родолюбец в Бургаска област, но и извън нея – предприемачът и тракийски лидер, както и шеф в бойните спортове Стефан Колев изведе на преден план комплексните и личностните качества на Епископ Йеротей Косаков. За това, че той заслужава истинско доверие, а не подривни действия за бъдещ Сливенски митрополит.

Колев е възмутен от случващото се в Църквата и опитите да се анулира изборът на духовници и миряни от 18 февруари.

Нещо повече Колев посочва, че датата 18 февруари не е случайна и в народната памет тя трябва да се свързва с обесването на неофициалната ни светиня Васил Левски.

„Много общи каузи ни свързват с Агатополски Епископ Йеротей през годините. Страхотен човек, пример за духовник, патриот. Винаги намира начин в привидно невъзможна ситуация да бъде полезен в обществена полза. Много малко от каузите му са виждали бял свят. В повечето случаи делата му са невидими. Но повярвайте много ярко. Помагал съм според възможностите си за строежа на нови храмове или ремонтът на други черкви. И в тези общи инициативи винаги съм срещал подкрепата и знам, какво високо доверие има той сред хора, като нас, които помагаме, като преди това обаче прегърнем истински идеята.

Сливенска митрополия заслужава да бъде оглавена от човек с комплексни качества, каквито безспорно има Епископ Йеротей. И нека разумът надделее и Светия Синод бъде максимално справедлив и всичко онова, което се предприема, като действия за разделение, нека бъде сложен край“ – заяви Колев.

Снимката е архивна. На нея са двамата. Тя е от откриването на параклиса „Свети Димитър“ в село Веселие, където основен строител с подкрепата на Църквата е самия Колев.