21423d4325r4345234t3423t234545

Дядо Николай тропна с жезъла на Марк Зъкърбърг: Веднага блокирай Фейсбук

На 5 март Doxologia Infonews получи информация от свои източници в секретариата на Meta, собственик на социалната мрежа Фейсбук, че Пловдивският Митрополит Николай, който в момента е много напрегнат покрай изборите за Сливенски митрополит, се е обадил на Марк Зъкърбърг* и му е наредил да забрани временно Фейсбук за вярващите и клириците от Българската Православна Църква и по този начин да попречи на хората да се организират за предстоящия протест „Срещу противоуставните действия на 8-те митрополити от Синода на Българската Православна Църква“ на 12 март пред Синодалната палата.

Зъкърбърг е заявил: „Разбира се, дядо Николае. На твоите желания. Няма как да ти откажа, тъй като ти си най-великият архиерей на цялата Вселена и искаш всичко не само в твоя живот, но и в живота на хората около теб да се случва така както ти искаш. Поради това, че ти искаш да изземеш функциите дори на самия Бог, аз ще изпълня твоето желание и ще кажа на моя Джин от вълшебната лампа на Аладин незабавно да блокира социалната мрежа Фейсбук“.

В резултат вече повече от 20 минути хората нямат достъп до акаунтите си във Фейсбук. Една жена дори се свърза с нашия екип, за да заяви, че се е изплашила до смърт и е вдигнала високо кръвно налягане, и каза, че ще съди дядо Николай затова, че ѝ ограничава виртуалните права.

Публикацията е с хумористична цел и не отразява действителността, освен това, че наистина няма Фейсбук.

*Марк Елиът Зъкърбърг (известен също с неправилните транскрипции Закърбърг или Зукърбърг, на английски: Mark Elliot Zuckerberg, /ˈzʌkərbɜrɡ/)