Da8bf4ced445f72891e51f84e3ea88d5

Βράβευσαν τον Πατριάρχη Βουλγαρίας για «λαμπρή παρουσία» στην πνευματική ζωή του βουλγαρικού έθνους

BG

Η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας κα Iliana Yotova βράβευσε τον Προκαθήμενο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, Πατριάρχη Νεόφυτο, για «λαμπρή παρουσία» στην πνευματική ζωή του βουλγαρικού έθνους,  ανέφερε την κρατική τηλεόραση, πιθανώς εννοώντας «για ανύπαρκτες υπηρεσίες στην κοινωνία και για παντελή έλλειψη οποιαδήποτε παρουσία στην πνευματική ζωή του έθνους». Το βραβείο φέρει το όνομα του καθ. Marko Semov για την εξαιρετική παρουσία του στην πνευματική ζωή του έθνους.

«Ένα αίσθημα περηφάνιας που η Βουλγαρία έχει τέτοιες προσωπικότητες και ότι κάθε φορά που κάποιος περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές και όταν έχει τις βαθύτερες αμφιβολίες, δισταγμούς, μπορεί να έρθει και να πάρει συμβουλές από αυτόν», είπε κα Iliana Yotova.

Όποια βραβεία και αν δίνουν στον Πατριάρχη Νεόφυτο, δεν μπορούν να σβήσουν την αλήθεια ενώπιον της βουλγαρικής κοινωνίας – παντελής έλλειψη παρουσίας στον λαό και εγγύτητα με τους πιστούς από την πλευρά του Πατριάρχη Νεοφύτη. Ο ίδιος, όπως και η πλειονότητα των Βουλγάρων αρχιερέων (μητροπολίτες και επίσκοποι), απουσιάζει από την πνευματική ζωή των Βουλγάρων και γενικά από τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους. Αν μιλάμε για κάποιο είδος πνευματικής ζωής στη Βουλγαρία.

Αν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Νεόφυτος είχε έστω και λίγη χριστόφιλη αξιοπρέπεια, δεν θα δεχόταν αυτό το βραβείο, γιατί είναι ψέμα. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι απουσιάζει αισθητά από τη βουλγαρική κοινωνία, πόσο μάλλον από την πνευματική της ζωή.

Ο Χριστός δεν μας διδάσκει να λέμε ψέματα και να δεχόμαστε δώρα που δεν αξίζουμε.

Αυτό φαίνεται από τα εξαιρετικά αρνητικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη λεγόμενη «λαμπρή παρουσία» του Πατριάρχη Νεοφύτου. Ακόμα και ο κόσμος σχολιάζει: Το Βουλγαρικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Iliana Yotova) απένειμε βραβείο στον πρώην Κομμουνιστικό Κρατικό Ασφάλεια (Πατριάρχη Νεόφυτο) και χιλιάδες άλλα σχόλια με κυνικό περιεχόμενο. Αυτή είναι η άποψη της βουλγαρικής κοινωνίας – παντελής έλλειψη παρουσίας του Πατριάρχη και των περισσότερων αρχιερέων σχετικά με τα προβλήματα του λαού και της κοινωνίας συνολικά. Η Εκκλησία απουσιάζει από όλα!

Η επίσημη τελετή έγινε στη Μητρόπολη Σόφιας.

Το βραβείο καθιερώθηκε το 2007 από την Ένωση Βούλγαρων Δημοσιογράφων, την Ένωση Βούλγαρων Λογοτεχνών, την Ένωση για την Εθνική Διατήρηση, τον Δήμο Απρίλτσι και τον «Καθ. Μάρκο Σέμοφ». Φορείς του είναι ο ποιητής Nedyalko Yordanov, ο ιστορικός καθηγητής Doino Doinov, η ιδρύτρια του Κλασικού Λυκείου Gergina Toncheva, ο διευθυντής ακαδημαϊκός Lyudmil Staykov και η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών.

Στην πανηγυρική τελετή παρέστησαν επίσης η δήμαρχος της Σόφιας Yordanka Fandakova, ο πρώην Πρόεδρος Georgi Parvanov, πρώην Πρόεδροι της Εθνοσυνέλευσης και Πρωθυπουργοί, οι πρόεδροι της Ένωσης Βούλγαρων Δημοσιογράφων και της Ένωσης Βούλγαρων Συγγραφέων, πρυτάνεις, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, διανοούμενους και δημόσια πρόσωπα.

Copy of IMG_8148