Izqvleniq

Представители на Doxologia Infonews дариха кръв

EN

На 14 март 2023 представители на Doxologia Infonews, по-конкретно г-н Йордан Георгиев, главен редактор на сайта, и г-н Александър Ангелов, редактор, посетиха Районния център за трансфузионна хематология в гр. Пловдив.

Там те се срещнаха с персонала на центъра и им благодариха за тяхната работа, като отбелязаха, че държавата трябва да прави повече кампании, за да осведомява гражданите за нуждата от кръводаряване и за ползите от това. Те също така отбелязаха, че църквите и религиозните организации в България трябва да вземат по-активно участие в тези кампании и в самото кръводаряване.

Г-н Георгиев посочи, че „кръводаряването е начин за откликване на призива на Иисус Христос хората да станат ръце на Неговата милостива любов, съчетавайки молитва и конкретни дела в помощ на изпадналите в беда“.

„Всеки трябва да дари кръв поне веднъж в живота си, защото това е граждански и християнски дълг. Никога не знаем кога можем да попаднем в екстремни ситуации и да се нуждаем от кръв, затова подобни трагедии не трябва да са единствените случаи, когато се сещаме да дарим кръв“, добави г-н Ангелов.

Накрая, след като преминаха необходимия лекарски преглед, двамата дариха кръв и си тръгнаха щастливи и благодарни, че са дарили част от своя живот на нуждаещи се хора.

Архивна снимка