52610003767 9799b963b8 O

Русофил хвана кръста в Пловдив: „Целият народ иска Русия“

„Тази година правя юбилей. От 1994 година скачам за кръста. Хващам го за шести път – четири пъти при Митрополит Арсений и два пъти при Митрополит Николай.

Пожелавам си само здраве, нищо друго не искам. Не искам пари. Здраве – за мен, за семейството ми и за целия български народ.

Трябва да се държим с Русия, това е моето лично мнение. Целият народ иска Русия. Депутатите да си гледат народа, а не чуждите интереси.“

Това каза Йовчо Аланджийски от Пловдив, който тази година спаси кръста, хвърлен от Пловдивския Митрополит Николай във водите на река Марица край Водната палата.

Впечатляващо е съвпадението, че Митрополит Николай е един от най-големите русофили в Синода на Българската Патриаршия. И същевременно неговият пасом, който скача за кръста и го хваща, също изключително обича Русия.

Русофил хвърля кръста, русофил и го хваща.

Прави впечатление, че Аланджийски носи тениска, която не е на Пловдивска Митрополия, а националистическа по време на религиозен празник. Това от религиозна гледна точка е абсолютно недопустимо. Би било редно от Пловдивска Митрополия да контролират по-строго и внимателно кои лица влизат да хващат Светия Кръст и по какъв начин са облечени. За съжаление, хвърлянето и хващането на Кръсте в България се е превърнало в шоу, езическо представление и избиване на комплекси на алкохолици и футболни фенове. Всичко това няма нищо общо с Християнството.

Само за сравнение може да се види как протича това събитие в Гърция и гръкоезичните Църкви по целия свят – разликата е космическа. Човек, гледайки отстрани би се зачудил дали в България се празнува Свети Кръщение Господне (Богоявление/Йордановден), или нещо друго…

Припомняме, че неотдавна в Митрополитския Храм в Пловдив беше развято знамето на страната агресор Русия, под формата на забрадка на забулена жена. Това се случи по време на Вечерня, отслужена от Митрополит Николай.

Също така, на 9 май 2022, на фона на знака „Z“, руски знамена, петолъчки и георгиевски ленти, Пловдивският Митрополит Николай почете с Панихида загиналите съветски войни от Втората световна война.

Николай също така прегърна Волоколамския Митрополит Антоний и чрез него изпрати сърдечни поздрави на Руския Патриарх Кирил, чийто народ извършва геноцид срещу украинската нация. Тази скандална и аморална постъпка на владиката-русофил беше защитена от скандалния, също русофил, Архимандрит Никанор Мишков, който пък е финансиран от Цветан Василев, както самият Мишков обяви публично.