204977b

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού απειλεί: «Θα σκανδαλιστεί ο λαός εάν η Ιερά Σύνοδος δεν σεβαστεί την ετυμηγορία του»

BG

«Θα σκανδαλιστεί ο λαός, εάν η Ιερά Σύνοδος δεν σεβαστεί την ετυμηγορία του», υπογραμμίζει ο Λεμεσού Αθανάσιος. Ωστόσο τόνισε ότι θα αποδεχθεί με ειρήνη και αγάπη το όποιο αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στην Ιερά Σύνοδο, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο σκανδαλώδης Λεμεσού Αθανάσιος υπέδειξε πως δεν θέλει να γίνουν διαμαρτυρίες από υποστηρικτές του, σε περίπτωση μή εκλογής του.

Είπε επίσης ότι δεν του προκαλούν απογοήτευση, οι εκτιμήσεις για εκλογή του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού επισήμανε πως ο ίδιος έτοιμος να προσφέρει στην εκκλησία, ωστόσο εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα συνεχίσει τη διακονία του.

Ο Λεμεσού Αθανάσιος, γνωστός για την εξάρτησή του από τη Ρωσία, προσπαθεί για άλλη μια φορά να οδηγήσει τον κόσμο σε λάθος κατεύθυνση. Δεν γίνεται με το 30% των ψηφοφόρων, εκ των οποίων ο Μητροπολίτης Λεμεσού πήρε κάτι περισσότερο από το 10%, να δηλώνει πολλές φορές ότι αυτή ήταν η απόφαση του λαού! 10 τοις εκατό δεν είναι ο λαός! Αν υπήρχε συμμετοχή άνω του 50%, τότε η Σύνοδος έπρεπε να λάβει υπόψη του το αποτέλεσμα.

«Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσεις στους στρατιωτικούς», είπε ο Κλεμανσό.

Θα έλεγα πως η διοίκηση της Εκκλησίας είναι μία σοβαρή υπόθεση να την καθορίσουν οι «λαϊκοί», οι πιστοί δηλαδή. Γι’ αυτό και την τελική απόφαση θα τη λάβει η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Αυτό είναι κυνισμός και άγνοια του Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Ο λαός εκλέγει τρεις επισκόπους και η Σύνοδος ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ποιος θα εκλεγεί αρχιεπίσκοπος. Είναι απαράδεκτο ένας επίσκοπος να απειλεί με αυτόν τον τρόπο. Έτσι θέτει τους πιστούς που δεν γνωρίζουν το Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου εναντίον της Συνόδου. Από την άλλη, δηλώνει ότι θα αποδεχτεί την απόφαση αν εκλεγεί Μητροπολίτης Πάφου! Φυσικά είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί αν τηρηθεί το Καταστατικό!