2022 12 28 22 09 14

Η Ρωσική Εκκλησία θα βοηθήσει οικονομικά τους Αφρικανούς να καταλαμβάνουν ναούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

BG

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ασκεί εδώ και ένα χρόνο εκκλησιαστική τρομοκρατική δράση στην δικαιοδοσία του Παλαιοφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Σε μια συνέντευξη για τη «Россия сегодня» στις 27 Δεκεμβρίου 2022, ο καθαιρεμένος Ρώσος «Μητροπολίτης» Λεωνίδας Γκορμπατσόφ, επικεφαλής της σχισματικής «Ρωσικής Εξαρχίας στην Αφρική», η παραεκκλησιαστική του οργάνωση, «θα βοηθήσει στην υπεράσπιση στο δικαστήριο των δικαιωμάτων των ναών που χτίστηκαν με χρήματα από τις τοπικές κοινότητες στην Αφρική – ναοί που διεκδικεί η Εκκλησία της Αλεξάνδρειας».

«Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ναούς που είναι επί του παρόντος επίδικοι. Υπάρχουν κάποιοι, γιατί η Ελληνική Εκκλησία δεν συρρικνώνεται από τίποτα, προσπαθώντας να αφαιρέσει από τους Αφρικανούς ακόμη και αυτούς τους ναούς που έχτισαν με δικά τους χρήματα και προσωπικές οικονομίες. Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα έτσι απλά, θα βοηθήσουμε νομικά, διαδικαστικά», είπε ο Λεωνίδας Γκορμπατσόφ.

Πρόσθεσε ότι η σχισματική «Ρωσική Εξαρχία στην Αφρική» θα χτίσει ναούς σε εκείνες τις χώρες της Ηπείρου όπου οι κοινότητες δεν έχουν κτίρια. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική Εκκλησία συζητά με τις ρωσικές αρχές τη χρήση περιττών κτιρίων πρώην εμπορικών αποστολών στην Αφρική για να μετατραπούν σε ναούς της σχισματικής «Ρωσικής Εξαρχίας στην Αφρική».

«Όπου χρειάζονται (ναοί – σημ. Dox.), παρατηρούμε, πρέπει να καταλάβουμε τι, πού και πώς. <…> Τώρα ο οδικός χάρτης είναι υπό ανάπτυξη, είναι αδύνατο να υποδείξουμε τη γεωγραφία της Ηπείρου, η οποία αποτελείται από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους και 54 χώρες. Όπου υπάρχει η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε κάποια κτίρια που ήταν δικά μας, για παράδειγμα, περιττά κτίρια της εμπορικής αντιπροσωπείας, κάτι άλλο – μιλάμε για αυτό με τις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας», εξήγησε ο Γκορμπατσόφ.

Η Ρωσική Εκκλησία ξεκινά μια πολύ επικίνδυνη τάση στην Αφρική, όχι μόνο καταλαμβάνει ναούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, δωροδοκεί κληρικούς, ενώνει στην οργάνωσή της καθαιρεμένους κληρικούς κ.λπ., αλλά έχει ήδη αρχίσει να στρέφει τον τοπικό αφρικανικό πληθυσμό εναντίον του Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, προσπαθώντας να καταλάβει τους ναούς του Πατριαρχείου.

Οι ναοί στην Αφρική του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας χτίστηκαν με δωρεές, που προέρχονταν κυρίως από την Ελλάδα, ΗΠΑ και από διάφορους πλούσιους ανθρώπους. Οι ντόπιοι δεν έχουν σχεδόν καμία συνεισφορά σε αυτό, για έναν βασικό λόγο – την εξαιρετικά χαμηλή κοινωνική θέση. Από την άλλη όμως, οι ντόπιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί από την Αφρική επισκέπτονται αυτές τις εκκλησίες με μεγάλη αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Η Ρωσική Εκκλησία έχει εμπειρία στη δωροδοκία, στην αγορά επισκόπων και κληρικών, τώρα θα αρχίσει να δωροδοκεί διεφθαρμένους Αφρικανούς δικαστές και δημόσιους υπαλλήλους. Είναι γνωστό ότι στην Αφρική η διαφθορά είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένη, κάτι που ωφελεί τόσο τη Ρωσική Ομοσπονδία όσο και τη Ρωσική Εκκλησία.

Μόνο έτσι η Ρωσική Εκκλησία μπορεί να αφαιρέσει τους ναούς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, γιατί εάν το δικαστήριο είναι δίκαιο και έντιμο, θα απορρίψει οποιεσδήποτε αγωγές και αξιώσεις των γηγενών Αφρικανών για την ιδιοκτησία αυτών των ναών.

Ωστόσο, δυστυχώς, ο ρωσικός ιμπεριαλισμός δεν φαίνεται να ενοχλεί τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, οι οποίες δεν ασχολούνται καθόλου με την αιρετική και ναζιστική ιδεολογία του «Ρωσικού κόσμου» και την εθνοφυλετική φύση του ονόματος «Αγία Ρωσία», με σκοπό την κατακυρίευση του κόσμου.

Η Ρωσική Εκκλησία στην Αφρική ακολουθεί πολύ κακό δρόμο. Μπορεί να φτάσει στο σημείο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας να επιβάλλει σχίσμα στη Ρωσική Εκκλησία, λόγω της συνεχιζόμενης κατάφωρης παραβίασης των Ιερών Κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και προηγουμένως να αφορίζει από την Εκκλησία τον Λεωνίδα Γκορμπατσόφ και τους υπόλοιπους κληρικούς που καθαιρέθηκαν από αυτήν.