Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Ρουμανία | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: ROBG


Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που βρίσκεται εντός της Ιεράς Μονή Παντοκράτορος της Επισκοπής Αλεξανδρείας στη Ρουμανία τελέστηκαν χθες, Κυραική 26 Σεπτεμβρίου.

Στην ακολουθία των Εγκαινίων αλλά και το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε συμμετείχε και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ο οποίος κόμισε στην Ιερά Μονή τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου. Επίσης, το Σάββατο έφτασε από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας το λείψανο του αριστερού χεριού της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής. Τον Καθηγούμενο της Σιμωνόπετρας Αρχιμανδρίτη Ελισαίο μαζί με την αδελφότητα όπου συνόδευσαν τα ιερά λείψανα υποδέχτηκε στο Αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου “Otopeni” ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πραχοβεανούλ κ. Τιμόθεος.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στην ιστορία και τη σημασία των εγκαινίων ενός ναού ενώ τόνισε ότι «κάθε μοναστήρι είναι μια θεϊκή εκδήλωση στον κόσμο, ένας τόπος της παρουσίας και της χάρης του Θεού. Είναι ένας τόπος προσευχής όπου οι μοναχοί προσεύχονται όχι μόνο για τη σωτηρία τους αλλά και για τη σωτηρία όλων. Είναι χώρος πνευματικής ανάπαυσης και πνευματικής ανάστασης”.

Στο τέλος, κατόπιν ευλογίας του Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, ο Μητροπολίτης Μπουκοβίνης κ. Θεοφάνης απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε όσους συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση του ναού.

🔴 LIVE: Slujba de târnosire a bisericii Mănăstirii Pantocrator. Credincioși din întreaga țară se închină moaștelor Sfintei Maria Magdalena și moaștelor Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. #LIVE

🔴 LIVE: Slujba de târnosire a bisericii Mănăstirii Pantocrator. Credincioși din întreaga țară se închină moaștelor Sfintei Maria Magdalena și moaștelor Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. #LIVE

Posted by TRINITAS TV on Saturday, September 25, 2021

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal