Министър Красен Кралев с остри обвинения и обиди към Архимандрит Дионисий (Мишев)

Автор: Doxologia INFONEWS

На 28 март 2021 министърът на младежта и спорта Красен Кралев отправи остри обвинения и обиди към Високопреподобния Архимандрит г-н Дионисий (Мишев), клирик на Българската Патриаршия.

Как е възможно духовен човек да бъде зъл? Злият човек не е духовник, това е просто лош човек без страх от Бога.
Лицето Димитър Мишев (няма да го нарека Дионисий) не е духовник и няма страх от Бога. Той е безкраен срам за вярата и хората!
Лицето Димитър Мишев превърна храма в увеселителен парк за собствена изгода.
Този отлъчен от Светия Синод човек вкара търговците в храма. Точно той активно участваше в раздаването на безсмислените архонтски титли на бизнесмени срещу сумата от 200 000 лева. Ръководеше и служби с ордени, непризнати от църквата. Не бе ръкоположен за епископ, но оглави „Александър Невски“ и въведе такса от 5 лв. за миряни.
Същият, за когото преди две години миряни казаха следното: “Той е болен от кич, трябва да бъде излекуван, защото кичът и светският дух нямат място в духовното.”
Онзи, който през май 2016 година вкара мутрите в църквата. Помните ли неделната литургия, завършила със скандал и изгонване на миряни, котато едри богомолци избутаха младеж, задал въпрос на “Дионисий”.
Днес този фалшив свещеник употреби политическата бухалка “Системата ни убива”, за да опъне черен чаршаф с кръстове пред дома на внуците на премиера Борисов.
Тези бездушни същества са пратеници на мутрите и мафията. Те тормозят невинни деца и техните родители, защото им плащат. Искат да всяват страх и да сеят ненавист!
“ – написа министърът на страницата си във Facebook.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal