Министерството на инфраструктурата на Гърция отпусна 13 млн. евро на Архиепископията на Атина за строителство на музей и реставрация на две стари сгради | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес на 26 януари 2021 главният секретар на министерство на инфраструктурата и транспорта на Гърция г-н Йоргос Караянис посети Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II. Целта на неговото посещение е проследяване развитието на проектите, включени в програмния договор между министерството и Свещената Архиепископия на Атина.

По-конкретно, г-н Караянис написа в своя профил във Facebook следното:

«Имах честта да се срещна с Блеженейшия Архиепископ на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II, където подробно обсъдихме в атмосфера на прекрасно сътрудничество, развитието на проектите, които са включени в програмния договор между нашето министерство и Свещената Архиепископия на Атина.

Проектите са с общ бюджет 13 млн. евро и се отнасят до:

  1. Пректиране и изграждане на Църковен музей и Център за опазване на религиозните реликви;
  2. Реставрация и консервация на старата историческа сграда на бившия Свещен Синод на Свещената Архиепископия на Атина на ул. Света Филотея № 19, кв. Плака;
  3. Проектиране и изграждане, реставрация, строителство и почистване на стенописите на Свещения Параклис на Архиепископията на Атина.

По време на нашата дискусия с Негово Блаженство, ние изразихме намерението си, под ръководството на министъра на инстрструктурата и транспорта г-н Костас Караманлис, да работим ефективно и последователно в непрекъснато сътрудничество със Свещената Архиепископия на Атина, така че проектите да бъдат завършени в рамките на разписания срок».

Източник: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal