Начало » Новини » Светът » Киевският Митрополит Епифаний е вписан в Годишния справочник за 2021 на Православната Църква на Кипър като предстоятел на поместна Църква

Киевският Митрополит Епифаний е вписан в Годишния справочник за 2021 на Православната Църква на Кипър като предстоятел на поместна Църква

In other languages: GRUKR

Автор: Йордан Георгиев

След Еладската Църква, сега и Древната Православна Църква на Кипър в своя годишен сборник (справочник) за 2021 г. е вписан като предстоятел на автокефалната поместна Православна Църква на Украйна – Негово Блаженство Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний. Това може да се види на 351 страница в справочника озаглавен: „Управленски състав на Църквата на Кипър и на останалите Православни Църкви за 2021“.

В справочника има информация, разбира се, и за Православната Църква на България. Прави впечатление, че информацията за избора на новия Доростолски Митрополит не е осъвременена. Най-вероятно няма подадена по официален ред такава информация от страна на Православната Църква на България. Все още в справочника стои името на блаженопочившия Доростолски Митрополит г-н Амвросий като действащ такъв, а новият Доростолски Митрополит г-н Яков като Константийски Епископ Яков.

Редно е от Свещения Синод на Православната Църква на България да изпращат редовно информация към останалите поместни Църкви относно настъпили промени в нейната структура и живот от всякакъв характер.

Прави впечатление, че това недоразумение все още стои и в обновения сайт на Православната Църква на България – Българска Патриаршия. От една страна – има нов Доростолски Митрополит г-н Яков (Дончев), а от друга – действащ Константийски Епископ г-н Яков (Дончев).

Такива пропуски не говорят добре за Българската Патриаршия и за хората, които получават вънаграждения там и не си вършат работата, за която им се плаща.

От друга страна – такива недоразумения, вследствие на несвършена работа, подкопават доброто име на нашата поместна Църква в България сред останалите поместни Църкви.

Корица на Справочника за 2021
Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal