Киевският Митрополит Епифаний е вписан в Годишния справочник за 2021 на Православната Църква на Кипър като предстоятел на поместна Църква

In other languages: GRUKR

Автор: Йордан Георгиев

След Еладската Църква, сега и Древната Православна Църква на Кипър в своя годишен сборник (справочник) за 2021 г. е вписан като предстоятел на автокефалната поместна Православна Църква на Украйна – Негово Блаженство Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний. Това може да се види на 351 страница в справочника озаглавен: „Управленски състав на Църквата на Кипър и на останалите Православни Църкви за 2021“.

В справочника има информация, разбира се, и за Православната Църква на България. Прави впечатление, че информацията за избора на новия Доростолски Митрополит не е осъвременена. Най-вероятно няма подадена по официален ред такава информация от страна на Православната Църква на България. Все още в справочника стои името на блаженопочившия Доростолски Митрополит г-н Амвросий като действащ такъв, а новият Доростолски Митрополит г-н Яков като Константийски Епископ Яков.

Редно е от Свещения Синод на Православната Църква на България да изпращат редовно информация към останалите поместни Църкви относно настъпили промени в нейната структура и живот от всякакъв характер.

Прави впечатление, че това недоразумение все още стои и в обновения сайт на Православната Църква на България – Българска Патриаршия. От една страна – има нов Доростолски Митрополит г-н Яков (Дончев), а от друга – действащ Константийски Епископ г-н Яков (Дончев).

Такива пропуски не говорят добре за Българската Патриаршия и за хората, които получават вънаграждения там и не си вършат работата, за която им се плаща.

От друга страна – такива недоразумения, вследствие на несвършена работа, подкопават доброто име на нашата поместна Църква в България сред останалите поместни Църкви.

Корица на Справочника за 2021

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal