Епископска хиротония на избрания за Митрополит на Испания и Португалия г-н Висарион в Патриаршеския Храм на Свети Георги във Фенер | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GR ENES

Автор: Йордан Георгиев

Днес на 25 януари 2021 г. по време на Патриаршеската Божествена Литургия по случай празника на Свети Григорий Богослов, възглавена от Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей беше извършена Епископска хиротония на гласувания и избран за нов Митрополит на Испания и Португалия г-н Висарион (Комзяс).

Припомняме, че на 14 януари 2021 г. Архимандрит Висарион Комзяс беше избран за нов Митрополит на Испания и Португалия на мястото на Митрополит Поликарп, който беше избран за нов Митрополит на Италия.

Божествената Литургия и хиротонията бяха извършени в съслужение с Високопреосвещените Митрополити на Мира г-н Хрисостом, на Антидона г-н Нектарий, Епитроп на Божи Гроб в Константинопол, на Иконион г-н Теолипт и на Имврос и Тенедос г-н Кирил.

Преди хиротонията, Вселенският Патриарх в своята омилия, видно развълнуван, говори за дългогодишното служение в Патриаршеския двор на гласувания за Митрополит на Испания и Португалия г-н Висарион, обръщайки се към него с отечески съвети във връзка с новата му църковна мисия като Пастиреначалник на Иберийския полуостров.

ΑΞΙΟΣ! AXIOS! ДОСТОЕН!


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal