Ελλάδα: Μόνο για δύο μέρες και με λιγοστούς πιστούς το άνοιγμα των Εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγένων και των Φώτων | COVID-19

In other languages: BG

Άνοιγμα των εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγένων και των Φώτων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας τόνισε ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν ανήμερα των εορτών των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Τις 2 αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων στις εκκλησίες και έως 25 άτομα στους Μητροπολιτικούς Ναούς. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών“ τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου ήταν να μην εισέρχεται κανένας στο ναό χωρίς να φορά μάσκα, καθώς επίσης και να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις μεταξύ των πιστών. Επίσης, ο αριθμός των ατόμων εντός του ναού να εξαρτάται από το εμβαδόν του (ναού), για παράδειγμα εάν πρόκειται για ένα μικρό εκκλησάκι να μην επιτρέπεται η είσοδος σε πάνω από τέσσερα άτομα.

Στην Ιεραρχία, τώρα εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να τελεστούν τα Χριστούγεννα περισσότερες λειτουργίες. Ειδικότερα, να πραγματοποιηθούν δύο λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων στις 21:00 και στις 23:00 και τρεις ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 5, στις 7 και στις 9 το πρωί, έτσι ώστε να μην προκληθεί συνωστισμός πιστών.

Περισσότερες λειτουργίες σχεδιάζονται και για τα Φώτα, ενώ δεν θα γίνει καμία λιτανεία. Οσον αφορά στη ρίψη του Σταυρού, έχει προταθεί να πραγματοποιηθεί σε κολυμπήθρα και όχι στη θάλασσα, το αντίδωρο να είναι τυλιγμένο σε χαρτί και ο Αγιασμός να δίνεται σε μπουκαλάκι.

Πηγή: eReportaz.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal