Спешно уведомление от Митрополита на Швеция Клеопа за строгите мерки в храмовете заради коронавируса

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

СПЕШНО УВЕДОМЛЕНИЕ

Скъпи мои,

Бързам да ви информирам, че вчера беше взето решение от шведското правителство за защита на общественото здраве, според което от 24 ноември до 22 декември 2020 се определя като максимален брой събиране на хора на едно място до 8 души – мярка, която със сигурност включва и храмовете.

По време на Божествената Литургия и Свещените Тайнства, които трябва да бъдат извършени в горепосочения времеви диапазон, могат да съучастват до шест лица, понеже предвиденият максимален брой е 8 души, това включава свещеника и неговия помощник.

В случай на неспазване на това решение и при възможен контрол от компетентните органи на държавата – предвидените наказания са парична глоба, затвор и затваряне на храма до вдигането на мерките, които са наложени заради пандемията от коронавирус.

Тъй като по никакъв начин не бива да даваме повод нашата местна Църква да става причина за предизвикването на неблагоприятни коментари с неизвестни последици, затова ви моля за стриктното спазване на присъствието на богослуженията, както и на предстоящите Свещени Тайнства със съучастие максимум до шест души.

С нетърпение очаквам за вашето разбиране, както и за доброто сътрудничество от страна на всички за бързото освобождаване от пандемията, която тормози човечеството.

Оставам с молитва,

+ Митрополит на Швеция Клеопа

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal