Васељенски патријарх Вартоломеј: ”Срби да буду поносни на све што је Иринеј чинио”

In other languages: GRBGMK

Васељенски патријарх Вартоломеј изразио је саучесће поводом смрти патријарха Иринеја и рекао да српски народ треба да буде поносан на све што је патријарх Иринеј учинио за светосавску цркву и за љубав коју је ширио.

Управо сам се, на вечерњем богослужењу, које смо служили у Васељенској патријаршији, помолио за душу блаженопочившег ми брата и саслужитеља, мудрог духовника и духовног вође српског народа, патријарха Иринеја, рекао је Вартоломеј.

Он је додао да као мајка црква изражавају саучешће српском народу и српској цркви и да је писмено саучешће пре неколико тренутака упутио и српској патријаршији.

Васкрсли Господ је одлучио да призове у Царство небеско брата ми и саслужитеља Иринеја, а српски народ увек да буде поносан на све оно што је учинио за своју светосавску цркву и за љубав коју је ширио широм васељене, баш као прави пастир, казао је васељенски патријарх.

Он је додао да је патријарх Иринеј показивао велико разумевање и љубав према свим људима, чак и онда, када су изражавали друге и супротне ставове везане за православље и за његов српски народ.

Показао је ширину и благодат сваким својим делом у животу. Нека му Господ подари вечно рајско насеље и нека се пред престолом Господа моли за српски народ и све православне хришћане, поручио је Патријарх Вартоломеј.

Извор: Sabornik.net

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal