Начало » Other languages » Română » Ziua Internațională pentru Comemorarea Victimelor Actelor de Violență bazate pe Religie sau Convingere: declarația Înaltului Reprezentant în numele Uniunii Europene

Ziua Internațională pentru Comemorarea Victimelor Actelor de Violență bazate pe Religie sau Convingere: declarația Înaltului Reprezentant în numele Uniunii Europene

In other languages: BGGRESFRRUSCSDEENIT AR

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Comemorarea Victimelor Actelor de Violență bazate pe Religie sau Convingere, aducem un omagiu celor care și-au pierdut viața și celor care sunt atacați, amenințați sau persecutați din cauza religiei sau a convingerii lor.

În întreaga lume, mult prea multe persoane sunt discriminate pentru însăși esența a ceea ce sunt sau pentru ceea ce cred sau nu cred. Persecuția vizează persoanele care își manifestă religia sau convingerea prin intermediul cultului sau al educației sau persoanele care își schimbă religiile sau convingerile sau renunță la acestea.

Sunt inacceptabile atacurile asupra persoanelor bazate pe religia sau convingerea lor, precum și actele de violență comise sub pretextul unei doctrine religioase, al unui precept religios și al practicii religioase.

Odată cu pandemia de COVID-19, vedem teorii ale conspirației și transformarea comunităților religioase și de convingeri în țapi ispășitori, contribuind la creșterea numărului de campanii publice de promovare a urii religioase care constituie incitare la discriminare, ostilitate sau violență. Acestea sunt adesea semnale timpurii de alarmă ale unor atacuri violente și ale altor forme de încălcări ale drepturilor omului și de abuzuri. În același timp, actorii din sfera religiei joacă un rol fundamental în furnizarea de ajutor și de servicii sociale, contribuind la lupta globală împotriva pandemiei.

Angajamentul nostru este ghidat de punerea în aplicare a Orientărilor UE privind libertatea de religie sau de convingere. Ne străduim să abordăm orice formă de persecuție și de discriminare a persoanelor prin intermediul angajamentului UE în favoarea multilateralismului și al angajamentului asumat în cadrul forurilor ONU însărcinate cu apărarea drepturilor omului și al inițiativelor conduse de ONU.

În ultimii zece ani, prin intermediul Instrumentului european pentru democrație și drepturile omului (IEDDO), UE a finanțat proiecte legate de libertatea de religie sau de convingere în valoare de peste 22 de milioane EUR în toate regiunile lumii, inclusiv, printre altele, acțiuni de combatere a discursului de incitare la ură și de promovare a dialogului dintre comunități și a dialogului interconfesional.

Uniunea Europeană va continua să lucreze atât pe plan intern, cât și pe plan extern, pentru a combate discriminarea și discursurile de incitare la ură pe motive de religie sau de convingere, precum și pentru a combate impunitatea și pentru a consolida asumarea răspunderii.

Sursă: Consiliul Uniunii Europene

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal