Начало » Other languages » Srpskohrvatski/Српскохрватски » У Светој Софији (Константинопољ) умро мујезин од срчаног удара

У Светој Софији (Константинопољ) умро мујезин од срчаног удара

In other languages: BGGR

„Његова смрт наступила је неколико дана после претварања Аја Софије у џамију и муслиманске молитве која је тамо одржана“, наводи Halk TV.

Мујезин Осман Аслан преминуо је од срчаног удара у Аја Софији, која је недавно претворена у џамију, саопштила је градска управа.

Изражавамо саучешће породици и родбини мујезина Османа Аслана, који је преминуо услед инфаркта, који је данас доживео током обављања волонтерских дужности водича у џамији Аја Софији“, наведено је у саопштењу.

Пошто је турски председник Реџеп Тајип Ердоган претворио некадашњу Цркву Свете Софије у џамију – која је још раније претворена у музеј, на место мујезина (служитељ џамијски који муслимане позива на обавезну молитву – намаз) постављен је Осман Аслан. Међутим, према писању портала Doxologia INFONEWS, Аслан је преминуо од последица срчаног удара на Светог Илију, 2. августа – и то у Светој Софији, после нешто више од месеца дана, откако је Ердоган донео указ о поновном претварању једне од највећих хришћанских светиња у џамију, пише подгорички портал ИН4С.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal