Пирейският Митрополит Серафим: Путин не е вдъхновен от православни чувства… В международните отношения няма любов и религиозно признание, а само интереси, за съжаление…

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Едно важно признание от Високопреосвещения Митрополит на Пирея г-н Серафим в предаването на ΣΚΑΪ „Σήμερα“, от 03 юли 2020 г., петък сутринта.

Разбира се, че Путин не е вдъхновен от православни чувства и няма да гледа своя интерес, защото в този момент предлага на Турция ядрена сила и в същото време я въоръжава с ядрено оръжие.

Путин използва Турция като таран [1] за да блокира Югоизточното крило на НАТО. Това е неговата цел. Също така, разберете, че в международните отношения няма любов и религиозно признание, а само интереси, за съжаление…“.

Точно това каза Негово Високопреосвещенство. И има абсолютно право за това“, пише Архимандрит Романос Анастасиадис.

Източник:  Ρωμαλέῳ Φρονήματι


[1] Таранът (овен) е древно обсадно бойно средство. Представлява стенобойна машина, чиято пробивна част е масивна дървена греда с остър железен връх. Гредата може да достига дължина от 30 м, а таранът – да се обслужва от 100 души – Бел. прев.

Гредата се придвижва или ръчно или с помощта на вериги и въжета, с които таранът се окачва на рамката. При този вариант не е необходимо да се носи тежката греда на ръка.

За удобно придвижване на тарана и защита на войниците от защитниците на крепостта се прави защитен навес, покрит с кожи и на колела. Тази конструкция може да бъде на няколко етажа, за да се атакува на няколко нива.

Съвременно използване на тарана

Съвременните полицейски части използват в определени случаи таран, с чиято помощ се разбиват бързо врати за постигане на максимална изненада при специални операции. Това е съоръжение, което може да се носи от един или двама души. Може да има допълнителен вграден механизъм, който при удара създава допълнително действие за увеличаване на силата му.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal