Руският Митрополит Онуфрий е хоспитализиран с коронавирус в Института по сърце в Киев

Автор: Doxologia INFONEWS
Тестът на Владиката за COVID-19, направен преди няколко дни, е показал положителен резултат.
Руският Митрополит в Киев Онуфрий, Предстоятел на Руската Църква в Украйна, е с коронавирус. Според източници на ZN.UAза него се грижат в Киевския институт за сърце на Борис Тодуров. Преди няколко дни е бил потвърден положителния му резултат от теста за COVID-19. Няма никаква достоверна информация за състоянието на владиката.
Онуфрий се намира в специална палата в болницата на Тодуров, в която народният депутат от «Опозиционна платформа – За живот» Вадим Новински му е осигурил всичко необходимо за лечението на инфекциозни заболявания, включително най-модерния апарат за изкуствена вентилация на белите дробове, който особено фино и ефективно изпълнява функцията за изпълване на белите дробове с кислород.
И Борис Тодуров, и Вадим Новински са енориаши на РПЦвУ и редовно пътуват до Атон за поклонение. С това може да се обясни защо Новински е създал такава високотехнологична инфекциозна палата в непрофилния Институт по сърце.
След като в началото на април стана известно, че игуменът на Киево-Печерската Лавра е с положителен резултат за новия коронавирус, редица издания изказаха предположението, че броят на заразените сред московските Архиереи може да бъде няколко десетки. Установиха коронавирус при одиозния игумен на Киево-Печерската Лавра Митрополит Павло (Лебид) от РПЦвУ. В края на март Митрополит Павло отслужва Литургия, на която присъстват Митрополит Онуфрий, Митрополит Антоний (Паканич), олигархът и народен депутат от «Опозиционния блок» Вадим Новински. Също така присъства и първият заместник-ръководител на Офиса на президента на Украйна Серхий Трофимов, който се занимава с религиозните въпроси.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal