Episkop Ignatii

Проватският Епископ Игнатий моли отец Иван Янков да отложи своята гладна стачка

Проватският Епископ Игнатий изпрати писмо до отец Иван Янков от гр. Сливен. Припомняме, че отец Иван обяви гладна стачка до избирането на Епископ Иеротей за Сливенски митрополит. И до днес той пребивава на площад Хаджи Димитър в Сливен, пред сградата на Сливенска Митрополия, не яде и не пие.

Прочетете писмото на Епископ Игнатий до отец Иван:

Отец, благослови!

Пиша ти от болничното легло в ИСУЛ, където вчера претърпях операция. Затова пратих майка си да говори с теб. Моля те, не си повреждай здравето! От опит ти го казвам.

Ще търсим друг начин за борба за Истината. Истината е Сам Иисус Христос, Сам Бог. Тя трябва да се отстоява. Отстоявайки Истината, човек върши Божие дело. Това е вид богослужение, даже един от висшите видове богослужение, върхът на което е умирането за Нея. Умирането в борбата за Истината е умиране за Господа. Това е славно на земята и за Вечността. Но нека първо да пробваме с други средства.

Моята молба към теб е да отложиш тази саможертва! Не да прекратиш, а да отложиш.

В постоянна връзка съм с епископ Йеротей. Пиша писма и към Светия Синод. Не всичко е загубено. Има надежда. Докато има надежда, докато тя съществува, нека да дадем възможност за решение, при което никой да не пострада – който и да било.

Затова те моля, в Името на Господ Бог Иисус Христос, смекчи подвига си и поне започни да пиеш вода! От Дядо Владика зная, че си с един бъбрек. Моля те, приеми тези думи! Те са едновременно в подкрепа на делото ти и от загриженост към твоето здраве и живот.

Бог Иисус Христос да бъде с теб по молитвите на Пресвета Богородица и на Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий!

Амин!

Епископ Игнатий