Dsc02917

Патріарх Варфоломій: Спадщина патріарха Неофіта й далі надихатиме Болгарську Церкву

BG – ENEL

16 березня у своєму зворушливому надгробному слові на похоронній службі за Патріархом Неофітом, Вселенський патріарх Варфоломій глибоко оплакував втрату цього мудрого і духовного лідера Болгарської Православної Церкви.

Патріарх Варфоломій високо оцінив невтомні зусилля Патріарха Неофіта щодо зміцнення єдності Православної Церкви та поглиблення міжправославного співробітництва. Він підкреслив важливу роль Неофіта у зміцненні зв’язків між Вселенським Патріархатом і Церквою Болгарії.

Окрім того, Вселенський патріарх відзначив соціальну відповідальність Неофіта та його пастирську турботу про болгарський народ, особливо про бідних і знедолених. Варфоломій висловив упевненість, що спадщина Неофіта й далі надихатиме Болгарську Церкву.

Патріарх Варфоломій також особливо звернув увагу на миролюбний християнський етос покійного Архиєрея, який яскраво підкреслив Послання, яке він виголосив під час нещодавнього свята Богоявлення, де засудив агресію проти інших народів і триваюча війна проти України.

У завершення свого слова патріарх Варфоломій доручив душу Неофіта Господу, висловивши надію, що він знайде вічний спокій у Божому Царстві небесному. Він запевнив Болгарську Церкву в безперервній любові та підтримці Вселенського Патріархату.

Вселенський патріарх Варфоломій також особливо звернув увагу на миролюбний християнський етос покійного Архиєрея. Під час нещодавнього свята Богоявлення, патріарх Неофіт засудив агресію проти інших народів і триваючу війна проти України.

Джерело: df.news