431364500 924504995781755 512055323338261000 N

Епископ Иеротей няма нужда само от хвалби във Фейсбук, той има нужда от реална действена подкрепа

Скъпи приятели, важно е да разберем, че Епископ Иеротей няма нужда само от хвалби във Фейсбук. Той има нужда да отидем в София и реално да го защитим.

Защото действията на 8-те митрополити всъщност, освен грубо и цинично погазване на Устава на БПЦ, са също и подигравка, унижение и лична обида спрямо личността и достойнството на епископа, както и подигравка с избора и волята на хората. Трябва да загърбим различията помежду си, което виждам, че се случва, тъй като хора, които до вчера не можеха да се понасят, все пак намериха сили да се обединят около общата кауза за защита на един от най-светлите и чисти хора в Сливенска Епархия.

Моля никой да не се страхува да дойде в София на 12 март. Особено да кажа за хората в Сливенска Епархия – не се страхувайте ако дойдете на протест. Страхувайте се ако не дойдете. Защото последствията от второто няма да са благоприятни.

Елате и гласувайте за доброто си настояще и бъдеще! Не позволявайте мутри да определят кой да ви управлява.

И не се съгласявайте на никакви „компромисни варианти“ за митрополит, за каквито чувам. Бъдете сигурни, че „компромисните варианти“ се спускат от Николай Пловдивски, тъй като той е основният двигател на всичко. Включително на това, което на пръв поглед уж изглежда добро, „компромисно“, а всъщност е същото зло.

Моля да разпространявате информацията за протеста сред вашите приятели, както и да помолите вашите приятели да правят същото.

Вашият епископ е Иеротей. Вие си го избрахте. Той ви обича и познава, и вие си го обичате и познавате. Е, остава Любовта да произведе Победата на Истината.