432102155 10161283864688491 3978790823128835542 N888

Александър Ангелов към отец Силвестър: Побеля ти косата, с високо кръвно си, стига злоба и мръсотии

Един голям пропуск на Сливенския Митрополит Йоаникий беше, че не се осмели да низвергне братята свещеници Силвестър и Евгений Янакиеви. Той много се страхуваше от тях. Сам го признаваше. Знаеше методите им на работа, обкръжението им, способностите им, хладнокръвието им, дързостта, подлостта и злобата им. Искаше низвержението им, но не смееше да предприеме каквото и да е срещу тях.

В крайна сметка обаче, свещенството и народът имаме правото да се изправим срещу необузданите братя и да кажем СТОП НА МУТРЕНСКОТО ПОВЕДЕНИЕ НА СИЛВЕСТЪР И ЕВГЕНИЙ ЯНАКИЕВИ! Църквата не може да бъде поле за изява на мутри в раса!

Толкова много хора се отвратиха и напуснаха Българската Православна Църква заради братята. Дори един монах от Троянския Монастир почина само няколко месеца след като беше унижен пред цяла България от групичката на Силвестър. Разведеният поп, тръгнал да оправя монастирите, семействата и сексуалните ориентации на хората, докато собственото си семейство и енория не можа да съхрани.

Силвестре, погледни се на тази снимка. Косата ти побеля, разви хипертония, едвам оживя по време на Covid-19, и продължаваш 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата да вършиш зло на хората – непрекъснато арогантност, агресия, клевети, интриги, компромати, доноси.

Един от твоите съмишленици Павел Чернев умря внезапно. Не знаем дали е имал възможност да се покае за греховете си срещу братството на Троянския Монастир. Но ти си жив. Използвай годините си като възможност да се покаеш за греховете си.

Водейки мръсна, подла и задкулисна война срещу Агатополския Епископ Иеротей, водиш война срещу хиляди хора от цялата Българска Православна Църква, които подкрепяме Негово Преосвещенство.

Питам се, защо си станал свещеник? Делата и словата ти нямат нищо общо нито с Християнството, нито с християнския Бог, нито с Евангелието, което използваш като оръжие за мачкане на другите.