2023 11 30 09 44 48

Състоянието на Патриарх Неофит продължава да е тежко

Молебен за здравето на Патриарх Неофит се провежда в академичния параклис на Богословския факултет на Софийския университет.

Към този час все още няма официално съобщение нито от Канцеларията на Свещения Синод на БПЦ, нито от представители на ВМА за състоянието на Патриарх Неофит. В сряда Синодът на Българската Православна Църква съобщи, че той е приет във Военномедицинската академия.

Информацията за неговото здравословно състояние е много строго пазена в тайна. Единственото, което се съобщава, е, че той е настанен в болница заради белодробно заболяване.

По информация на Doxologia Infonews патриархът е хоспитализиран преди дни, но се съобщава едва вчера след като се е видяло, че състоянието му значително се е влошило.

Според източници на Doxologia Infonews неговото състояние все още е доста тежко. Определени архиереи от Синода забраняват да се дава каквато и да е информация за състоянието на патриарха. Дори немалка част от митрополитите също не са наясно с действителното състояние на патриарха, което създава тревога в тях, добавят нашите източници. Единствените, които знаят какво е реалното състояние според същите източници са вечно заподозрените в такива действия архиреи – Пловдивски Митрополит Николай и Варненски Митрополит Йоан.

И двамата имат сериозни амбиции един ден да станат патриарси.

От Doxologia Infonews призоваваме не само нашите читатели, но и всички вярващи да отправят силна молитва към Бога за по-бързото и сигурно оздравяване на Патриарх Неофит.