53044336257 F362a29eda O

Ο Πατριάρχης Νεόφυτος υποδέχθηκε τον Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

BG

Στις 14 Ιουλίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας και Μητροπολίτης Σόφιας κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης Νικόλαος, ο Επίσκοπος Λευκοπόλεως (Μπελογκρανττσίκ) κ. Πολύκαρπος, Βοηθός Μητροπολίτου Σόφιας, ο Επίσκοπος Βελεμπούσδας κ. Ισαάκ , Β’ Βοηθός Μητροπολίτου Σόφιας, Αρχιμανδρίτης κ. Ευθύμιος, Πνευματικός Επόπτης της Μητροπόλεως Σοφίας, κ. Teodor Atanasov, διοικητής του Πατριαρχικού Γραφείου, κ. Angel Mladenov, γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Σοφίας, κ. Boris Gyurov, Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η σύζυγός του.

Η συνάντηση πέρασε ως μαρτυρία αμοιβαίας αδελφικής αγάπης και στοργής.

Ο Μητροπολίτης Εμανουήλ απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο εκ μέρους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Συζητήθηκαν σημαντικά και επίκαιρα θέματα που αφορούν τις καλές σχέσεις των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνας διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, η πρώτη κόρη της Οικουμενικής Εκκλησίας, βρίσκεται στην καρδιά του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Πατριαρχείου.

Εκ μέρους του οικοδεσπότη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππούπολης Νικόλαος εξέφρασε τη διαβεβαίωσή του για τις καλές σχέσεις και σχέσεις των δύο εκκλησιών.

Στο τέλος της συνάντησης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ, ο οποίος βρίσκεται μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Νικολάου, έλαβε την ευλογία από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βούλγαρης Νεόφυτο να συμμετάσχει αύριο στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη Μονή Αγίων Κηρήκου και Ιουλίττας Γκορνι Βόντεν, που πανηγυρίζει στις 15 Ιουλίου.

20230714_105207