F13j E7weauysen

Ολλανδή ευρωβουλευτή προς Μηταράκη: Για ποιο λόγο η κυβέρνηση διαβεβαιώνει έναν ηγέτη της Εκκλησίας για τις νέες ταυτότητες

BG

Ο πρώην πλέον Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης απάντησε στην Ολλανδή ευρωβουλευτή Σόφι Ιν’τ Βελντ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων. Ο κ. Μηταράκης επικρίθηκε από την Ευρωβουλευτή για την συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ για τις νέες ταυτότητες.

Συγκεκριμένα, η Σόφι Ιν’τ Βελντ, με ανάρτησή της στο Twitter, προσπάθησε να σχολιάσει την συνάντηση του κ. Μηταράκη, λέγοντας, «Ενδιαφέρον. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει έναν ηγέτη της εκκλησίας ότι τα νέα κρατικά έγγραφα ταυτότητας δεν θα «προσβάλλουν την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη». Για ποιο λόγο;;;».

Δικαίως η κ. Σόφι Ιν’τ Βελντ είναι συγκλονισμένη από τις ενέργειες του κ. Μηταράκη. Είναι ανεπίτρεπτο Έλληνας υπουργός να δίνει εξηγήσεις σε μητροπολίτη για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει λόγο σε θέματα που δεν σχετίζονται με αυτήν.

Ο κόσμος αναπτύσσεται και η Εκκλησία, αν θέλει να επιβιώσει σε αυτόν τον κόσμο, θα προσαρμοστεί σε αυτόν.

Ο κ. Μηταράκης της απάντησε στο Twitter, με «επικριτικό ύφος» σημειώνοντας πως «Για τη Σόφι, η συνάντηση με την Εκκλησία της Ελλάδος, με εκατομμύρια μέλη, για να συζητηθεί μια νέα κυβερνητική πρόταση είναι «ιντριγκαδόρικη». Ενώ η συνάντηση με οποιαδήποτε ειδική ΜΚΟ για να συζητήσει τις ανησυχίες της θα ήταν «καθήκον συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών…».

Η απάντηση του υπουργού είναι γελοία, ακόμη και πολύ αξιολύπητη. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα και δεν μπορεί να συμμορφωθεί με τις τρέλες και τις συνωμοσίες ορισμένων μητροπολιτών.

Οι Μητροπολίτες να προσέχουν την Εκκλησία και να μην ανακατεύονται στις υποθέσεις του κράτους και των πολιτών.

Η ελληνική κοινωνία είναι πολύμορφη. Δεν αποτελείται μόνο από άτομα που εκκλησιάζονται… Χωριστά, οι επισκέψεις στην Εκκλησία, καθώς και η σύναψη θρησκευτικού γάμου, έχουν μειωθεί δραστικά – μόνο το 25-30% των Ελλήνων συνάπτουν θρησκευτικό γάμο. Οι πολιτικοί γάμοι στην Ελλάδα ξεπερνούν το 70%.