Oj40zularaj2dcty

Салоніки: 40-річний чоловік викрав хрест в українського митрополита

ELBG

40-річного чоловіка поліція затримала за пограбування, яке сталося в центрі міста

Високопреосвященніший Митрополит Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор (Писик), який перебуває у Північній Греції з паломництвом, став жертвою пограбування у Салоніках.

nestor-pysyk3

За даними поліції, зловмисник підійшов до 44-річного митрополита з міста Тернопіль (Україна) під час посадки в автобус (з українськими номерами) та забрав з його речей святий хрест. Щоб зберегти награбоване (викрадене), 44-річний чоловік відштовхнув українського єпископа.

Після поліцейських розшуків 40-річного зловмисника затримали поліцейські-байкери з команди ΔΙ.ΑΣ. з хрестом повернуто власнику.

Як стало відомо, затриманий має алжирське походження, у нього знайшли ніж.

Подальше поліцейське розслідування показало, що він мав п’ять судимостей, які засудили його загалом до 8 років ув’язнення суворого режиму, 32 місяців позбавлення волі та штрафу за крадіжки (за сукупністю), комп’ютерне шахрайство та крадіжки в особливо великих розмірах (спільні та триваючі).

40-річного алжирця доставили в окружну прокуратуру.

Митрополит Нестор разом із групою вірян і священнослужителів своєї єпархії перебуває у паломницькій поїздці до Греції. 9 червня 2023 року митрополит Нестор відвідав Архієпископа Афінського і всієї Греції Ієроніма ІІ.