322a470eeabc5fb53436f2b6bfb0635b 6242736

Идва „краят на света“: МС предлага чипове в личните документи

Личните карти да съдържат удостоверения за електронна идентичност, предлага служебното правителство чрез промени в Закона за българските лични документи. Предлага се възможност да има електронен чип и за паспортите, както и в разрешенията за пребиваване на чужденци.

Целта на въведените промени е улеснение на гражданите при издаването на личните документи, посочват от кабинета.

Със законопроекта се урежда и хипотезата за издаване на нов документ за самоличност, когато заявителят не може да предостави документ за самоличност или заместващ го такъв поради загубване, кражба или унищожаване. В тези случаи се предвижда удостоверяването на личността да става с представянето на удостоверение за раждане.

Трябва да се отбележи, че това е лоша новина за християно-талибаните, които се страхуват от евентуалното въвеждане на чипове в личните документи и инжектирането им в ръцете или на челата, както те самите твърдят, че това ще се случва в т.нар. „последни времена“.

Засега няма съпротива от страна на групичката християно-талибани в Българската Православна Църква. Не се очаква и евентуално вражеско нападение на християно-джихадисти срещу сградата на Министерския съвет.

Има информация обаче, че ще стартират екстремни молитви, акатисти и молебени срещу приемането на предложените промени. Поклонници на библейската книга „Откровение“ и някои старци, разпространяващи „пророчества“ за „последните времена“, обявиха, че денонощно ще правят стотици поклони, без дори да си дават почивка за по кафе и цигарка.

Това пък породи притеснение у техните лични лекари, които казаха, че поради многото поклони вярващите може да наранят кръстовете и гърбовете си. Те също така казаха, че ще подсигурят достатъчно количество Ксанакс и Мента, глог и валериана в случай, че някой от техните пациенти получи бесовска атака, имаща за цел да го разконцентрира по време на молитва.