52512168445 935f0bdb15 O

Обрат: Пловдивска Митрополия няма да плати цялата сума за инициираното от нея дарение дърва за огрев за пострадалите в карловските села

След като вчера стана известно, че Пловдивска Митрополия за първи път през последните години е решила да извърши милосърдна акция, а именно като дари по 4 кубика дърва за огрев на пострадали от наводненията семейства в карловските села, днес тази прекрасна новина и надежда за промяна към по-добро в поведението на Пловдивска Митрополия и нейния архипастир, претърпя обрат.

Днес стана известно, че макар инициативата за подпомагането да е лично на Пловдивска Митрополия, всъщност тя няма да плати цялата сума за въпросните дарения, а само половината. Другата част ще плати държавата.

1200 кубика дърва ще бъдат раздадени на 300 от най-пострадалите домакинства в селата Каравелово, Богдан и Слатина.

Днес в Каравелово бяха доставени четири тира дърва с по 4 кубика за 10 семейства. Земеделският министър уточни, че е създадена организация за раздаването на следващите партиди.

Остава въпросът какъв е проблемът Пловдивска Митрополия да плати не само цялата сума за това дарение, но и да направи по-мащабно дарение, тъй като тя е една от най-богатите митрополии на Българската Православна Църква, една от най-богатите институции в Пловдивска област и разполага с толкова много средства, че всеки ден, според служители на митрополията, харчи по 2000 лева за луксозни закуска, обяд и вечеря, всеки месец по 10 000 лева за луксозна екскурзия в чужбина, и всеки месец също така по 30 000 лева за луксозни одежди. В Пловдивска Митрополия се разхищават изключително много пари за един незаслужен луксозен живот, вместо да се помага на нуждаещи се хора. А милосърдието е една от основните задължения и мисии на Православната Църква.