498652148

Люси с остри коментари: „БПЦ си търси скандал. Това не е църква. Изоставена е. Няма камбана. Има един ръждясал кръст.“

Силен отговор направи режисьорът на видеото, което скандализира Софийската Митрополия. Става въпрос за музикалното видео на „Пайнер“, съдържащо, според митрополията, сцени на „оскверняване на храм“, заснето край Храма Свети апостоли Петър и Павел в местността „Петров кръст“, с. Ковачевци, Община Самоков.

Софийска Митрополия заклейми видеото като непристойно.

Режисьорът му, Людмил Иларионов Борисов (Люси), обаче даде оборващ отговор на дългото изявление на митрополията.

Пред Nova TV той каза, че „не виждам защо да се съобразя, нищо не сме нарушили“.

„Снимахме един хубав клип, хубава песен, с хубав текст. Ако те имат претенции, че това е техен имот, поне да го поддържат. Отидете да видите какво е там – пълна разруха“, коментира Люси.

„Църквата има повече от 8000 такива църквички, повече от половината са в разруха и изоставени“, посочи той.

„Те си търсят скандал. Ако това е камбанария, трябваше да има камбана. Камбана няма. То изглежда като тераса с ръждясал кръст отгоре“, подчерта авторът на видеото.

Люси уточни, че е имало уговорка за среща с адвоката на митрополията в събота. Още в четвъртък обаче от Софийската Митрополия излязоха с позиция, като заклеймиха видеото.

„Днес е по всички медии. Не се дразня. Това е страхотна реклама и за клипа, и за изпълнителите. Хубавото е и това, че хората ще разберат за този храм.“, добави той.

Люси дори каза, че си е направил труда да потърси информация за въпросния храм в интернет, като дори негова снимка не е успял да открие. Ние от Doxologia Infonews потвърждаваме това, тъй като също проверихме дали в интернет има информация за въпросния храм. Дори най-малка. Оказа се, че този храм е никому неизвестен. И добре че беше едно музикално видео, та да научим за него.

И още нещо.

Относно масата край храма, за която Софийска Митрополия каза, че участниците във видеото са превърнали в „Тайната вечеря“, Люси заяви пред bTV, че предният ден, преди да запишат видеото, е имало други хора, които са седяли на въпросната маса и са яли кебапчета и кюфтета, слушали са музика и т.н. Без никой църковник да им е правил забелжка. А масата е поставена край храма от години и на нея сядат да ядат и пия всякакви хора, вкл. там има алкохолизъм и разврат.