Начало » Other languages » Română » Campanie umanitară desfășurată în Arhiepiscopia Tomisului

Campanie umanitară desfășurată în Arhiepiscopia Tomisului


Campania umanitară „Foamea nu are sărbătoare”, organizată de Parohia „Sfântul Mare Mucenic Mina” din Constanța, începută în 27 decembrie 2021, s-a încheiat luni, 24 ianuarie 2022, informează TRINITAS TV.

Pentru acest demers a avut loc o colectă de alimente la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina” din parcul constănțean Tăbăcăriei și la Așezământul Filantropic „Sfântul Cuvios Arsenie” din localitatea Techirghiol. Miercuri, 26 ianuarie 2022, a început distribuirea alimentelor către cele 21 de localități.

Primele sate vizitate au fost Almălău, Ostrov, Buceac, Esechioi, Gârlița, Canlia, Galița, Izvoarele, Cuiugiuc și Carvăn. „Derulăm campania «Foamea nu are sărbătoare» în care vom merge la sute de beneficiari din sud-vestul ju­dețului nostru, în cea mai săracă zonă din Arhi­episcopia Tomisului. Caravana noastră este pregătită, am încărcat toate darurile și vom merge cu mare bucurie la sutele de oameni care ne așteaptă”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele paroh Claudiu Banu.

Astăzi se încheie acțiunea de distribuire a pachetelor cu alimente în satele Făurei, Goruni, Dobromir, Dobromir din Deal, Lespezi, Pă­dureni, Vălenii, Cetatea, Coslugea, Satu Nou și Lipnița.

Părintele paroh Claudiu Banu și-a propus prin acest demers să atragă atenția cu privire la situația precară în care trăiesc multe familii din mediul rural. Scopul proiectului a fost de a colecta și distribui 2.000 de pachete alimentare către familiile greu încercate din satele sărace ale județului Constanța.

Sursă: ziarullumina.ro

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal