Colocviu de admitere pentru obținerea gradului 1 clerical | FOTOGRAFII


În Sala „Iustin Patriarhul” a Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București s‑a desfășurat miercuri, 13 octombrie 2021, colocviul de admitere pentru obținerea gradului 1 profesional în preoție. Anul acesta au susținut examenul 89 de clerici din toate eparhiile Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

În cadrul întrunirii, candidații au prezentat în fața unei comisii, prezidată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop‑vicar patriarhal, tema lucrării aleasă spre elaborare.

Candidații au ales teme din programa însoțită cu bibliografia orientativă, care cuprinde subiecte actualizate provocărilor societății contemporane.

„Cei care vor promova acest colocviu au un an la dispoziție pentru a alcătui o temă al cărei subiect îl propun astăzi în acord cu profesorul îndrumător pe care l‑au ales și comisia organizatoare a acestui colocviu. La temele obișnuite din anii precedenți au fost adăugate o serie de noi teme legate de Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor. Este o tematică ce în ultimii ani a fost adaptată continuu la provocările sociale, pastorale, misionare cu care se confruntă lucrarea Bisericii în societatea foarte complicată și complexă de astăzi. Ne bucurăm să remarcăm oameni, preoți candidați, care în cadrul temelor generale înscrise în listă formulează subiecte cu o țintă foarte judicios formulată, iar lucrul acesta ne arată că sunt interesați cu adevărat de modul în care își pot îmbunătăți pastorația în parohiile în care au fost numiți”, ne‑a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Sursă: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal