Sprijin oferit de Episcopia Devei și Hunedoarei la început de an școlar

In other languages: BG


Episcopia Devei și Hunedoarei sprijină elevii proveniți din familii defavorizate, la început de an şcolar. Au fost donate 300 de ghiozdane complet echipate cu rechizitele necesare procesului de învățământ, acestea fiind împăr­țite în cele cinci protopopiate hunedorene. Echiparea ghiozdanelor a fost realizată de către tineri voluntari ai Centrului de Tineret „Orthocaffe” din orașul Hațeg, sub îndrumarea preotului Flaviu Lauran şi a preotesei Roxana Lauran, coordonatorii centrului.

Tot în cadrul acțiunilor de prevenire a abandonului școlar, eparhia acordă bursa de studiu „Părintele Arsenie Boca”. Totodată, prin Fundația „Cuvântul care zidește” oferă, începând din 2013, prin concurs de dosare, burse școlare anuale, în cuantum de 200 de lei lunar, în scopul ajutorării elevilor merituoşi, remarcați prin rezultate deosebite la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse.

Inițiativa continuă și în anul școlar 2021- 2022, prin acordarea de către Episcopia Devei și Hunedoarei a 20 de burse școlare, dintre care 10 burse pentru elevii de gimnaziu și alte 10 burse pentru elevii de liceu.

Sursă: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal