Đukanović stigao u Cetinje: Nitko neće ugrožavati i ‘silovati’ našu Prijestolnicu! | VIDEO

In other languages: BG


Crnogorski predsjednik Đukanović je ranije rekao da će 5. rujna doći na prosvjed u Cetinje, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.

Cetinje je stara prijestolnica države Crne Gore, a tek stvaranjem Jugoslavija glavni grad je premješten u Podgoricu, gdje je 1918. održana i montirana Podgorička skupština u kojoj je praktički potvrđena okupacija Crne Gore od Srbije nakon završetka I. svjetskog rata.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović došao je danas u Cetinje, gdje se prosvjeduje protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Joanikija u Cetinjskom manastiru,  piše vijesti.me

Đukanović je ponovio da se ustoličenje treba obaviti na drugom mjestu.

Kao što znamo, ta crkva ima puno hramova širom Crne Gore, uključujući i onaj najveći u Podgorici, tako da mogu da obave taj posao, a ne mogu to raditi na silu, uz ugrožavanje slobode i prava građana Prijestolnice. To nije dobar pristup. Čak i kada bi to nekome pošlo za rukom, on bi se ovdje uvijek morao osjećati kao netko tko je nasilno ostvario neku svoju želju, neko tko je silovao na neki način Prijestolnicu i njene građane. Zato mislim da je to pogrešan pristup, zato mislim da će to ipak doći do svijesti onih kojima smo poslali toliko upozorenja ovih dana i da će na kraju napraviti ono što je razumno i logično”, poručio je Đukanović.

Đukanović je ranije rekao da će 5. rujna doći na prosvjed u Cetinje, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog događaja u Cetinjskom manastiru.

Đukanović je danas pozvao građane, svih vjera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, kao i da “odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo”.

Izvor: narod.hr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal