Daruri pentru 900 de persoane din 12 parohii prahovene

In other languages: BG


Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat marţi, 31 august, o amplă acțiune de ajutorare în parohiile prahovene Puchenii Moșneni, Nedelea, Poienarii Apostoli, Gorgota, Puchenii Mari, Pietroșani, Bărcănești, Bâra, Pod Văleni, Băltița, Șirna și Hăbut. Preoții din aceste comunități s‑au întâlnit cu voluntarii la Parohia Puchenii Moșneni și au primit încălțăminte nouă pentru 900 de persoane care trăiesc în medii defavorizate. Valoarea totală a darurilor oferite celor 12 parohii, în cadrul campaniei „Implică‑te! Împreună reușim mai mult!”, a fost de peste 100.000 de lei.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a vorbit despre importanţa ajutorării semenilor în această zi deosebită din calendarul bisericesc: „Am participat la această activitate social‑filantropică într‑o zi specială pentru Biserica Ortodoxă Romană, fiind ultima a anului bisericesc, o zi pe care am vrut să o dedicăm sprijinirii aproapelui şi în care să bucurăm cât mai multe persoane. Am oferit 900 de perechi de încălțăminte de care vor beneficia enoriașii din aceste parohii. Activitatea a adus alături de noi foarte mulți preoți care nu au ținut cont nici de propriul concediu, nici de alte situații cu care se confruntau, lăsând totul deoparte pentru a se întâlni cu noi și a veni în sprijinul celor aflaţi în nevoi”.

De la începutul campaniei „Implică‑te! Împreună reușim mai mult!”, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 322 de acțiuni, în care au oferit bunuri și alimente în valoare de peste 800.000 de lei.

Sursă: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal