Curs de prim ajutor pentru clericii din Protopopiatul Fălticeni

In other languages: BG


Protoieria Fălticeni, prin Biroul de asistență socială, a organizat în data de 20 septembrie 2021, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română, Filiala Suceava, și în colaborare cu TZMO România, cursuri de prim ajutor pentru preoții parohi și monahii care doresc să cunoască anumite tehnici de salvare în caz de stop cardiorespirator, accident, înec, fractură, incendiu, leșin, mușcătură, șoc, infectare și multe alte urgențe medicale. Cursul a fost susținut de către Andrei Dailup, trainer în cadrul Crucii Roșii România.

„Nu de puține ori, fiecare dintre noi ne-am confruntat cu situații în care a fost nevoie să intervenim în a acorda primul ajutor, fapt pentru care acest curs este foarte binevenit în dobândirea de cunoștințe, tehnici și metode moderne de acordare a primului ajutor în caz de a-i ajuta pe cei a căror viață se află în pericol. Cu toate acestea, mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui curs și Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu ca să ne păzească şi să avem cât mai puține situații la care să fie nevoie de acordare și intervenții de prim ajutor”, a declarat părintele protopop de Fălticeni, Adrian Dulgheriu.

La acest prim curs au participat 28 de preoți și călugărițe din cadrul parohiilor și mănăstirilor din Protopopiatul Fălticeni, care s-a finalizat cu un examen, în urma căruia toți au fost admiși, primind un certificat de absolvire și o legitimație prin care se confirmă că persoana instruită în cadrul acestei activități poate să acorde primul ajutor de bază.

Sursă: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal