Kirkolta viesti maastopalojen koettelemaan Kreikkaan

In other languages: ELBG


Kirjeessään Kreikan ortodoksisen kirkon arkkipiispa Hieronymokselle Arkkipiispa Leo kertoi myös suomalaisten rukoilevan sammutustöissä ahkeroivien ja tulen koettelemien puolesta.

Eri puolilla maailmaa ja myös Suomessa tänä kesänä riehuneet maastopalot ovat herättäneet meissä huolta ja järkytystä. Olemme seuranneet huolestuneina tulirintamien etenemistä ja sammutustöissä urakoivien ponnisteluja.

Huoli on ulottunut myös tulevaisuuteen. Ovatko tänä kesänä koetut sään ääri-ilmiöt – poikkeukselliset helteet, tulvia ja maanvyörymiä aiheuttaneet sateet ja maastopalot – seurausta ilmastonmuutoksesta? Uutiset ovat pysäyttäneet meidät tämän kysymyksen eteen ja antaneet muistutuksen luomakunnan haavoittuvuudesta. 

Kirkossa monet ovat seuranneet tiiviisti uutisia Kreikasta, jossa maastopalot ovat uhanneet monille ainakin kirjoista tuttuja pyhiinvaelluskohteita ja luostareita. 

Helsingin ja koko Suomen arkkipiispa Leo on lähettänyt 13.8. Kreikan ortodoksisen kirkon arkkipiispa Hieronymokselle kirjeen, jossa ilmaistaan Suomen ortodoksisen kirkon jäsenistön myötätunto kirkon päämiehelle, kirkolle ja koko Kreikan kansalle. „Rukoilemme tulta vastaan taisteleville voimaa ja maastopalojen koettelemille Jumalan varjelusta“, kirjeessä todetaan.

Lähde: Ὀρθόδοξη Αὐτόνομη Ἐκκλησία τῆς Φιλλανδίας | Suomen ortodoksinen kirkko | Ortodoxa kyrkan i Finland | Финландская Православная Церковь

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal