Vacanţă în tinda Bisericii, la Sascut


În perioada 11-16 iulie 2021, cu binecuvântarea Înaltprea­sfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în parohiile Meleșcani, Godinești și Parava din Protoieria Sascut s-a desfășurat proiectul eparhial „Va­canță în tinda Bisericii”, de tip școală de vară.

În Parohia Meleșcani, părintele Antohi Alin s-a ocupat de organizarea evenimentului, cei mici participând la diferite ateliere de creație, jocuri, întreceri sportive, dansuri, cântece, ghicitori și multe altele. Marți, 13 iulie, copiii impli­cați în acest proiect s-au bucurat de prezența preotului secretar Adi-Cătălin Popa, de la Protopopiatul Sascut, care le-a transmis copiilor și voluntarilor din acest loc binecuvântarea ierarhului și le-a vorbit tinerilor despre impor­tanța activită­ților de acest tip desfășurate în cadrul Bisericii, activități menite să ajute la creșterea lor spirituală, dar și la cultivarea virtuților.

De asemenea, a fost săvârșit Acatistul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, rugăciune al cărei scop este acela de a da acestei zile un caracter duhovnicesc pentru ca duhul, mintea și inima, în orice acțiune, să fie îndreptate către Domnul Hristos.

Programul zilei a continuat cu o cateheză susținută de Alexandru Apostu, asistent social al Protoieriei Sascut, care a prezentat învățătura Bisericii despre sfintele icoane, oferind copiilor explicații despre sensul și conținutul icoanei într-un limbaj potrivit capacității lor de înțelegere.

În Parohia Godinești, preotul paroh Laurențiu Adumitroaie a implicat 15 copii în această activitate, precum și voluntari, între care amintim pe profesorul de religie Guțanu Ionel, pe profesorul de educație fizică Geamăn Mădălin și pe învățătorul Lucanu Viorica. Copiilor le-a fost prezentată o cateheză despre rugăciune, s-au desfășurat activități de grup în aer liber, a existat o gustare din gastronomia italiano-moldovenească, iar la final, o slujbă de pomenire pentru cei adormiți din parohie.

În Parohia Parava, școala de vară coordonată de preotul Prisecariu Marius a implicat peste 70 de copii care s-au bucurat mult de acest timp petrecut împreună. Fiecare zi a început cu rugăciunea de dimineață, apoi au existat diferite activități, după cum urmează: vizionare de film, dansuri, plimbări cu bicicleta, drumeție în pădure, atelier de pictură și cateheza „Pericolele utilizării în exces a smartphone-ului”.

Sâmbătă, în ultima zi a proiectului, după Sfânta Liturghie, copiii s-au adunat la mormântul preotului Marius Bărăscu pentru a face o rugăciune de pomenire și pentru a-i arăta recunoștință pentru dragostea pe care le-a împărtășit-o în taberele anterioare.

Sursă: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal