Festivitatea de absolvire la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca | FOTOGRAFII


La Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj‑Napoca a avut loc marți, 6 iulie 2021, festivitatea de absolvire a promoţiei 2021.

În paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă, din campusul universitar „Nicolae Ivan”, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop‑vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți profesori și diaconi, din care a făcut parte decanul instituției de învățământ, arhimandritul prof. Teofil Tia. Răspunsurile liturgice au fost date de studenții absolvenți de la specializarea Teologie Pastorală.

La finalul Sfintei Liturghii, studenții absolvenți de la nivel licență și master au depus jurământul de credință şi de fidelitate faţă de Biserica Ortodoxă, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a rectorului Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj‑Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, și a profesorilor instituției de învățământ teologic.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei i‑a binecuvântat pe toți absolvenții și le‑a adresat un cuvânt de învățătură prin care i-a îndemnat a fi un exemplu pentru societate și buni misionari. Ierarhul a vorbit despre importanța misiunii lor, pornind de la îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos, din Evanghelia după Ioan, capitolul 15, versetul 16, care zice: „Nu voi M‑aţi ales pe Mine, ci Eu v‑am ales pe voi şi v‑am rânduit să mergeţi şi roadă să aduceţi, şi roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice‑I veţi cere în numele Meu”.

De asemenea, un mesaj de felicitare le‑a transmis și rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Apoi, de la ora 12:30, în curtea campusului universitar „Nicolae Ivan”, a avut loc festivitatea de absolvire. În cadrul ceremoniei au luat cuvântul și au transmis mesaje de felicitare cei doi ierarhi clujeni, decanul facultății, arhim. prof. dr. Teofil Tia, și cei doi îndrumători de an, pr. prof. dr. Gabriel Gârdan și pr. lect. dr. Cosmin Cosmuța.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Episcop Benedict Bistriţeanul a vorbit despre necesitatea ca tinerii să pună în practică ceea ce au învățat în anii de studiu.

A urmat discursul șefului de promoție, Sergiu Vlad Meleg, de la specializarea Teologie Pastorală. Ceremonia s‑a încheiat cu strigarea catalogului şi cu momentul în care studenţii au fost declaraţi absolvenţi. Anul acesta au absolvit 158 de studenți: 92 la nivel licență și 66 la nivel master, potrivit decanului Teofil Tia.

Sursă: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal