De Ambassadeur van Frankrijk aan Metropolitan Athenagoras van België | FOTO’S

In other languages: FRGRBG


De Ambassadeur van Frankrijk in het Koninkrijk België, mevrouw Hélène Farnaud-Defromont, is op donderdagmiddag 1 juli 2021 in het Orthodoxe Aartsbisdom ontvangen door Zijne Eminentie, de Metropoliet van België en Exarch van Nederland en Luxemburg, de heer Athenagoras.

De ontmoeting vond plaats op initiatief van de Ambassadeur, die het hoofd van de Orthodoxe Kerk tegenover de Staat wenste te ontmoeten en de geschiedenis en de activiteiten van de plaatselijke Kerk wenste te kennen.

De metropoliet sprak over de aanwezigheid van de orthodoxen in België, hun historische reis sinds het begin van de vorige eeuw, de huidige situatie van de erkenning van de staat en de betrekkingen tussen de verschillende orthodoxe vertegenwoordigingen.

De ambassadeur luisterde met grote belangstelling naar de woorden van Zijne Eminentie en wilde weten hoe de Orthodoxe Kerk met de Staat heeft samengewerkt bij de aanpak van de pandemie van het coronavirus.

Bisschop Athenagoras sprak over de moeilijkheden die de pandemie heeft veroorzaakt en over de nauwe samenwerking met de overheidsinstanties bij de preventie en de aanpak van de pandemie.

Een dialoog en een herdenkingsfoto volgden.

Bron: Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου, Ἐξαρχία Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου | Archevêché de Belgique, Exarchat des Pays-Bas et de Luxembourg | Aartsbisdom van België en Exarchaat van Nederland en Luxemburg

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal