Sinodul Bisericii Serbiei a ales noi ierarhi

In other languages: BG – GR – SRB – MK


Sinodul Bisericii Ortodoxe a Serbiei, întrunit la Belgrad în 24-29 mai, a ales noi ierarhi în scaunele vacante, printre care și cel al Muntenegrului și Litoralului. Au fost aleși și trei vicari patriarhali.

Fostul episcop de Budva-Niksic, Joanikije (Micovic), a fost ales Mitropolit al Muntenegrului și al Litoralului. Scaunul era vacant după ce Mitropolitul Amfilohie a trecut la cele veșnice la finele lunii octombrie 2020.

Au fost aleși și trei episcopi vicari patriarhali: Ieromonahul Jerotej (Petrović), ales Episcop de Toplica; Ieromonahul Sava (Bundalo), ales Episcop de Marcana; și Arhimandritul Justin (Jeremic), ales Episcop de Hvostan.

Sinodul a recomandat eparhiilor să organizeze evenimente care vor marca cele mai importante aniversări ale anului în Biserica Ortodoxă a Serbiei.

Aniversările anului sunt: un secol de la înființarea Episcopiei Americii și Canadei, 90 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei de Belgrad-Karlovci, 65 de ani de la trecerea la Domnul a Sf. Nicolae Velimirovici și trei decenii de la aducerea moaștelor lui în satul natal Lelici, din Serbia.

Sursă: Basilica.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal