Festivitate de absolvire la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca | FOTOGRAFII

In other languages: BG


La festivitatea de absolvire a elevilor claselor a XII-a, promoţia 2017-2021, de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, au participat cei 84 de elevi din clasele de teologie și filologie. La evenimentul din 4 iunie, elevii au fost premiaţi pentru rezultatele la învăţătură.

Festivitatea a început în capela instituției de învățământ teologic, cu oficierea unui Te Deum. Apoi, în curtea seminarului, Înalt­prea­sfin­țitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Ma­ra­mu­re­șului și Sălajului, i-a binecuvântat pe toți absolvenții și le-a adresat un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia i-a îndemnat să se facă pildă celorlalți.

La festivitate au luat parte, pe lângă familiile elevilor absolvenți, întregul colectiv profesoral, repre­zen­tanți ai Centrului eparhial, ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj și ai Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu. Pr. prof. Liviu Vidican-Manci, directorul seminarului, i-a felicitat pe toți absolvenții și a rostit un gând duhovnicesc. Mesaje de felicitare și apreciere au transmis inspectorul de religie al județului Cluj, pr. prof. Marian Sidon, și decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din municipiu, arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia.

Cei mai buni elevi au fost pre­miați pentru rezultatele obținute la învă­țătură, iar Înaltprea­sfin­țitul Părinte Mitropolit Andrei le-a oferit șefilor de promoție, atât celui de la profilul teologic – Cris­tian Alexandru Bal, cât și celui de la profilul filologic – Patricia Sîrb, o excursie în Țara Sfântă. Totodată, Cătălin Bia, nepotul părintelui Ioan Bunea, i-a oferit șefului de promoție de la Teologie Pastorală, Cristian Alexandru Bal, premiul „Profesor Ioan Bunea”, acordat în fiecare an din partea familiei.

Sursă: ziarullumina.ro


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ