Daruri pentru copii din partea Patriarhului României | FOTO

In other languages: BG


Peste 240 de copii ai clericilor slujitori în parohii rurale de categoria 2 și 3 din Arhiepiscopia Bucureștilor au primit daruri luni, 31 mai 2021, din partea Prea­fericitului Părinte Patriarh Daniel, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Darurile au fost oferite prin implicarea Sectorului social-filantropic și misionar al Arhi­episcopiei Bucureștilor copiilor clericilor din protopopiatele Ilfov Nord, Ploiești Nord, Ploiești Sud, Câmpina și Vălenii de Munte.

În Protopopiatul Ilfov Nord, acțiunea filantropică s-a desfășurat la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din orașul Otopeni, unde 53 de copii ai clericilor din parohiile de gradul 2 și 3 au primit darurile din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Pachetele au fost pregătite de ostenitori din cadrul protopopiatului, coordonați de părintele protopop Cristian Burcea, și au fost înmânate celor mici de părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. „Și anul acesta, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel trimite darul său și binecuvântarea sa pentru copii. Vorbim despre mai multe acțiuni care se desfășoară cu această ocazie, direcționate îndeosebi către copiii clericilor din parohiile rurale din Arhiepiscopia Bucureștilor, de gradul 2 și 3, care sunt alături de părinții lor în toată această luptă și misiune de propovăduire și de mărturisire a cuvântului Mântuitorului Iisus Hristos”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele consilier eparhial Ionuț Tutea.

„La astfel de momente ne amintim și noi de copilărie și îi privim cu bucurie pe copii. Gestul pe care l-a făcut Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, pe de o parte, un gest de iubire părintească față de copiii preoților, iar pe de altă parte, este un exemplu pentru noi toți, să nu uităm să-i prețuim pe cei mici și să îi educăm prin faptele noastre, prin exemplul nostru”, a spus părintele protopop Cristian Burcea.

De asemenea, luni au primit daruri și 30 de copii de la parohia prahoveană Filipeștii de Târg, Protoieria Câmpina, județul Prahova.

Acțiunea social-filantropică s-a desfășurat și în Ploiești, unde 88 de copii ai clericilor din cuprinsul protopopiatelor Ploiești Nord și Ploiești Sud au primit darurile de ziua lor din partea Patriarhului României. Evenimentul s-a desfă­șurat la Centrul cultural „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Ploiești Nord. „A fost o zi frumoasă, plină de bucurie. Copiii au venit cu mare drag și au înveselit ziua mohorâtă de afară prin pre­zența lor și prin bucuria pe care au afișat-o și pe care ne-au transmis-o. A devenit deja o tra­diție ca în data de 1 iunie să se o­fe­re daruri copiilor clericilor”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele protopop Adrian Matei.

Cadourile au constat în dulciuri, echipament sportiv, scutece de unică folosință, necesare pentru familiile clericilor aflate în dificultate, și au fost oferite de părintele Mihăiță Stroe, protopop al Protoieriei Ploiești Sud; părintele Adrian Matei, protopop al Protoieriei Ploiești Nord, și de angajați ai centrului.

„49 de copii de la Protoieria Ploiești Sud și 39 de la Protoieria Ploiești Nord au primit cadouri care au constat în dulciuri, echipament sportiv, scutece de unică folosință, lucruri de necesitate pentru familiile care se află în dificultate, așa cum sunt, din păcate, unii preoți de la parohiile misionare. A fost o acțiune bine-venită, pentru că a adus bucurie în sufletele celor mici”, a precizat părintele protopop Mihăiță Stroe.

Nu au fost uitați nici copiii clericilor din Protopopiatul Vălenii de Munte. Cei 72 de copii care au primit daruri au pregătit și un program artistic, care a constat în interpretarea unor cântece specifice perioadei pascale și zilei de 1 iunie. Cadourile au fost oferite fiecărui copil de părintele Mihail Peneș, protoiereu al Protopopiatului Vălenii de Munte. „Astăzi s-a desfă­șurat etapa finală a proiectului

Sursă: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal