Premierea câștigătorilor concursului național catehetic la Cluj-Napoca


În cadrul Concursului națio­nal catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, al programului „Hristos împărtășit copiilor”, des­fășurat în Patriarhia Română, au fost desemnate grupurile catehetice câștigătoare la nivelul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Festivitatea de premiere la nivel eparhial a avut loc luni, 24 mai, în paraclisul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și a Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Cu această ocazie, IPS Părinte Mitropolit Andrei a înmânat diplome din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și premiile acordate proiectului câștigător din partea Patriarhiei Române. În deschiderea festivității, Înaltprea­sfințitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt duhovnicesc şi i-a felicitat pe elevii participanți şi pe coordonatorii lor, profesori și preoți.

La final, grupul catehetic al Parohiei „Sfântul Nicolae” din Cluj- Napoca, în colaborare cu Școala Gimnazială „Horea” din Cluj-Napoca, care a câștigat premiul I, a susținut un scurt moment artistic.

Proiectul câștigător „Biserica – timp al devenirii. Familia – loc al regăsirii” a fost realizat de grupul catehetic al Parohiei „Sfântul Nicolae” din Cluj-Napoca, Protopopiatul Cluj II, în colaborare cu Școala Gimnazială „Horea“ din Cluj-Napoca și în parteneriat cu grupul catehetic al Parohiei „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sf. Mc. Vitus” din Chemnitz, Germania, prin implicarea celor 70 de participanți.

Evenimentul, desfășurat cu respectarea măsurilor igienico-sanitare prevăzute în reglementările aflate în vigoare, a fost prezentat și moderat de pr. prof. Liviu Vidican-Manci, inspector pe probleme de catehizare parohială al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului și directorul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj Napoca.

Sursă: ziarullumina.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal